Στις 10 Ιανουαρίου του 49 προ Χριστού που ο Ιούλιος Καίσαρ αποφάσισε να διαβεί τον Ρουβίκωνα, αναφώνησε «alea jacta est» και στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε και χθες τα ξημερώματα ο ΛεΜπρον Τζέιμς!

Αποφάσισε κι ελόγου του να διαβεί τον Ρουβίκωνα του ΝΒΑ, να φύγει από το Κλίβελαντ και την Ανατολή για να φορέσει τη φανέλα των Λέικερς και να γίνει βασιλιάς όχι μονάχα στη Δύση, αλλά και στο Χόλιγουντ!

Για τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα του κόσμου ο κύβος ερρίφθη δυόμισι ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν η εταιρεία Klutch Sports πoυ τον εκπροσωπεί, προέβη σε μια λιτή ανακοίνωση η οποία συντάραξε απ’ άκρου εις άκρον τον πλανήτη!

Αληθινός πάταγος τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο!

Τον συντάραξε στην κυριολεξία από άκρου εις… Ακρον (του Οχάιο), από το οποίο ο 34χρονος σουπερστάρ αποχωρεί για δεύτερη φορά, μόνο που τώρα δεν τον βρίζουν, δεν τον καταριούνται, δεν καίνε τις αφίσες και τα ομοιώματά του στους δρόμους. Τουναντίον, οι Καβαλίερς τον αποχαιρέτησαν με πολύ συγκινητικό και τρυφερό τρόπο, του ευχήθηκαν τα δέοντα και πλέον ανυπομονούν εν ευθέτω χρόνω να αποσύρουν τη φανέλα του με το Νο 23.

«Ευχαριστώ το Βορειοανατολικό Οχάιο για τις τέσσερις απίστευτες σεζόν. Θα είναι για πάντα το σπίτι μου» έγραψε λακωνικά σε ένα μήνυμά του ο King James που αγνόησε την προσφορά των 205.000.000 από τους Καβαλίερς και υπέγραψε στους Λέικερς από τους οποίους θα εισπράξει 154 εκατ. δολάρια για την επόμενη τετραετία –χώρια οι ιλιγγιώδεις αμοιβές του από τις διαφημίσεις –με την τέταρτη σεζόν να βρίσκεται στη δική του διακριτική ευχέρεια.

Με το που ανακοινώθηκε η συμφωνία άρχισαν απανωτές μετασεισμικές δονήσεις σε όλα τα επίπεδα: στο ντόμινο της λίγκας, στο χρηματιστήριο, στα στοιχηματικά γραφεία του Λας Βέγκας, όπου οι Λέικερς παίζονται πλέον ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου με απόδοση 7:2, στα εισιτήρια διαρκείας (με την τιμή των φθηνότερων να εκτοξεύεται από τα 3.500 στα 5.800 δολάρια) και πάει λέγοντας…

Ο τρις πρωταθλητής, τετράκις ΜVP, δις χρυσός Ολυμπιονίκης και 14 φορές Αll Star εισέπραξε πέρυσι 86 εκατ. δολάρια από το συμβόλαιο και τα διαφημιστικά – εμπορικά δικαιώματά του, αλλά με τη μανία που ενέσκηψε από χθες είναι βέβαιο ότι η… βιομηχανία του LABron όπως ήδη μετονομάσθηκε (με τα αρχικά του Los Angeles) θα ευδοκιμήσει πολύ περισσότερο.

Ελπίδα

Περισσότερο βεβαίως από το να αβγατίσουν τα λεφτά τους, ο ΛεΜπρον και οι Λέικερς προσδοκούν να αυξήσουν την αγωνιστική ισχύ τους και να επιστρέψουν στην κεντρική σκηνή: οι 16 φορές πρωταθλητές του ΝΒΑ όχι μονάχα λαχταρούν τον τίτλο από το 2010, αλλά έχουν μείνει κιόλας εκτός πλέι οφς τις τελευταίες πέντε σεζόν, τερματίζοντας με αρνητικό ρεκόρ.

Στο καινούργιο βασίλειό του ο Τζέιμς θα συναντήσει τον Μάτζικ Τζόνσον ως πρόεδρο και τον Λιουκ Γουόλτον ως προπονητή, ενώ στο πλήρωμά του (Κάλντγουελ – Πόουπ, Στίβενσον, ΜακΓκι, Μπολ, Ινγκραμ, Κούζμα, Χαρτ, Ζούμπατς) ενδέχεται να ενταχθεί και ένας δεύτερος σταρ, ο πληθωρικός φόργουορντ των Σπερς, Καουάι Λέοναρντ.