«Παγωμένα» θα μείνουν τα δίδακτρα για τους φοιτητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019/20, και θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τα δίδακτρα που πληρώνουν οι Βρετανοί φοιτητές.

Ανάσα για χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Παιδείας της Μεγ. Βρετανίας Damian Hinds επιβεβαίωσε σήμερα σε δηλώσεις του ότι οι φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούν να λαμβάνουν φοιτητικό δάνειο καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. «Οι σπουδαστές από τη Ευρωπαική Ενωση έχουν σημαντική συμβολή στον πανεπιστημιακό τομέα και το γεγονός ότι τόσοι πολλοί φοιτητές από το εξωτερικό έρχονται να σπουδάσουν εδώ, αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Σήμερα, παρέχουμε σαφήνεια και σιγουριά όσον αφορά στα δίδακτρα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους”. “Επιθυμώ ο κάθε υποψήφιος με ταλέντο και δυνατότητες να έχει την ευκαιρία να σπουδάσει στα διεθνούς φήμης πανεπιστήμια μας», τόνισε στην ανακοίνωση του ο κ. Hinds.

Ο Alistair Jarvis, επικεφαλής του οργανισμού Universities UK International, δήλωσε απο την πλευρά του ότι: «Φοιτητές από Ευρωπαϊκές χώρες μπορούν τώρα να εγγραφούν σε προπτυχιακά προγράμματα με τη σιγουριά ότι δεν θα χρειαστεί να προκαταβάλουν δίδακτρα και διατηρούν το δικαίωμα να λάβουν δάνεια επιδοτούμενα από τη Βρετανική Κυβέρνηση που θα καλύψουν τα δίδακτρα τους καθ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους».

Να σημειωθεί ότι και η Σκωτία, έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι προπτυχιακοί φοιτητές που προέρχονται από την ΕΕ δεν πληρώνουν δίδακτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι χιλιάδες φοιτητές από την Ελλάδα επιλέγουν καθε χρονο τα Βρετανικά πανεπιστήμια για τις πανεπιστημιακές σπουδές τους.