Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, με αφορμή το χρυσό μετάλλιο της ιταλικής ομάδας γυναικών 4Χ400, στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Σημείο αναφοράς για τις τέσσερις κοπέλες, Μαρία Μπενεντίκτα Τσιγκμπόλου, Φολορούνσο, Λουκούντο και Γκρεντότ, πως είναι μαύρες. 

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, αλλά και ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας, Ρομπέρτο Σαβιάνο, έγραψαν μηνύματα στα social media: «Η πιο όμορφη είδηση της χθεσινής ημέρας, έφτασε από τους Μεσογειακούς Αγώνες και όχι από την Ποντίντα. Κέρδισε η Ιταλία που δεν φοβάται», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ματέο Ρέντζι. «Τα δικά τους χαμόγελα είναι η απάντηση στην ρατσιστική Ιταλία της Ποντίντα. Η πολυπολιτισμική Ιταλία που γεννήθηκε από το δημοκρατικό όνειρο δεν θα σταματήσει», ανέφερε ο Σαβιάνο.

Tweets που δόθηκαν ως απάντηση σε τιτίβισμα του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι,(«πρώτα οι Ιταλοί»). Στην επίθεση πέρασε και έτερος υπουργός, ο Τζανμάρκο Τσεντινάο: «Κερδισμένα 156 μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες και ο Σαβιάνο με τον Ρέντζι θυμούνται μόνο αυτά που κέρδισαν οι αθλήτριες που είναι μαύρες. Ποιος είναι ο ρατσιστής; Μπράβο σε όλους τους Ιταλούς αθλητές. Οι πραγματικοί ρατσιστές είναι εκείνοι που ξεχνούν όλους τους άλλους αθλητές που έχουν κερδίσει μετάλλια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από