Πολιτικό παιχνίδι με το Σκοπιανό και τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών εξακολουθεί κάνει ο Πάνος Καμμένος, αναφέροντας πως παραμένει στην κυβέρνηση, μέχρι να αποχωρήσει. «Αν και εφόσον» έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, τότε οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν, δήλωσε χθες, επιμένοντας σε μια «γραμμή» που έχουν καταγγείλει ως «εμπαιγμό» όσα στελέχη του κόμματος έχουν ήδη αποχωρήσει. Σε μια προσπάθεια μάλιστα να «αναστήσει» τους ΑΝΕΛ και να ανακόψει το κύμα φυγής που επικρατεί στους κόλπους του, σήκωσε τους πατριωτικούς τόνους κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, σκιαγραφώντας στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ τον χρόνο αποχώρησης από το κυβερνητικό σχήμα, καθώς –όπως είπε –η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει στη Βουλή πριν από την άνοιξη του 2019. Επισήμανε μάλιστα στο κομματικό του ακροατήριο πως η σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ως στόχο την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, η οποία επιτυγχάνεται τον Αύγουστο.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά των δύο πρώην βουλευτών του κόμματός του, βλέποντας «εκβιασμούς και απειλές» πίσω από την αποχώρησή τους. Ειδικότερα, χαρακτήρισε ως «μεσάζοντα συμφερόντων» τον Δημήτρη Καμμένο και «βουλευτή κατά τύχη» τον Γιώργο Λαζαρίδη. «Αυτούς που δεν άντεξαν γιατί απειλήθηκαν οι οικογένειές τους, τους καλώ για τελευταία φορά να γυρίσουν πίσω. Εκείνους όμως που έκαναν συνδιαλλαγή (sic) τούς λέω «κρατηθείτε μακριά»» ανέφερε, προσπαθώντας να εμφανιστεί ότι διατηρεί τον πλήρη έλεγχο του κόμματος. Πρόσθεσε δε, πως ο Λαζαρίδης θα επιστρέψει την έδρα στο κόμμα «θέλει – δεν θέλει».

Με προφανή στόχο, εξάλλου, να συσπειρώσει τα εναπομείναντα στελέχη του κόμματος, ανέφερε πως στις επόμενες εκλογές οι ΑΝΕΛ θα είναι ακόμα πιο ισχυροί. «Θα πορευθούμε μαζί, όσοι μείνουν όρθιοι… Στις εκλογές αυτόνομα θα κατεβούμε και θα νικήσουμε» είπε σε ηρωικούς τόνους, ενώ καθιστώντας σαφές ότι θα συνεχίσει να έχει τον κεντρικό πολιτικό ρόλο στο πεδίο της Αμυνας ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αναγνώριση της ΑΟΖ, αρχίζοντας από την Αλβανία και συνεχίζοντας με την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Κύπρο και το Ισραήλ.