Σε τεταμένη κατάσταση βρίσκεται η τοπική κοινωνία στο χωριό "Ανω Μέρος Αμαρίου στο Ρέθυμνο, μετά την ανθρωποκτονία 63χρονου, το μεσημέρι της Κυριακής από 24χρονο συγχωριανό του.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας, ο 24χρονος που διέφευγε, συνελήφθη και κρατείται, ενώ αναζητείται ο αδερφός του 25 ετών που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν μαζί με τον 24χρονο όταν πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση.

Το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η ταφή του 63χρονου υπό το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών που από χθες βρίσκονται στην περιοχή με στόχο να αποτραπεί διένεξη μεταξύ των δύο οικογενειών.

Πληροφορίες φέρουν τις δύο οικογένειες να τους χωρίζουν προβλήματα με κυρίαρχο το θάνατο του παππού το 24χρονου πριν από 8 χρόνια, γεγονός που όπως κουβεντιάζεται στην περιοχή είχε δημιουργήσει ένταση μεταξύ μελών των οικογενειών του 24χρονου και του θύματος.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ανάκριση στον εργαζόμενο αλλοδαπό από την Αλβανία ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο του 63χρονου την ώρα της επίθεσης και όπως έχει ήδη αναφέρει η δολοφονία αφορούσε σε ενέδρα στην οποία συμμετείχαν δύο αυτοκίνητα που έκλεισαν το δρόμο στο όχημα του 63χρονου.