Το παράπονό του που δεν έχει συναντήσει ακόμη τη βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε με αφορμή την επίσκεψη Τραμπ, ο πεθερός του πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας, Τόμας Μαρκλ.  Εάν η βασίλισσα Ελισάβετ συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον ερχόμενο μήνα, θα πρέπει να βρει χρόνο για να συναντηθεί και με τον ίδιο δήλωσε ο Τόμας Μαρκλ, όπως έγραψε ο ιστότοπος TMZ.

Διατυπώνοντας μια θέση που πιθανόν να προκαλέσει δυσφορία στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, ο Μαρκλ εμφανίζεται να ασκεί κριτική στην Ελισάβετ, διότι προγραμματίζει να συναντηθεί με τον Τραμπ, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκεφθεί τη Βρετανία τη 13η Ιουλίου.

«Εάν η βασίλισσα είναι διατεθειμένη να συναντηθεί με τον αλαζόνα και αναίσθητο πρόεδρό μας, δεν έχει καμία δικαιολογία να μην με συναντήσει, ούτε που τον φθάνω στην κακία» είπε ο Τόμας Μαρκλ στον αμερικανικό ιστότοπο.

Ο πατέρας της Μέγκαν δεν παρέστη στον γάμο της για λόγους υγείας, αλλά αποκάλυψε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι ο γαμπρός του του ζήτησε να δώσει μια ευκαιρία στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τόμας Μαρκλ είπε επίσης ότι η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας τον έβαλε «στον πάγο» μετά τη συνέντευξη. Οπως υποστηρίζει, δεν έχει μιλήσει με την κόρη του ή οποιονδήποτε άλλο από το βρετανικό παλάτι μετά τη συνέντευξη στο ITV.