Η πρεμιέρα της Βραζιλίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Ούτε σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνιση αλλά ούτε και σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα απέναντι στην Ελβετία (1-1). Οι Βραζιλιάνοι αντιμετώπισαν το ματς με χαλαρότητα και το πλήρωσαν, ωστόσο, για να είμαστε και δίκαιοι, έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν για τα μεγάλη λάθη του μεξικανού διαιτητή Σέζαρ Ράμος. Οπως και να ‘χουν πάντως τα πράγματα, το ματς με τους Ελβετούς είναι παρελθόν κι αυτό που απασχολεί πλέον τη Σελεσάο είναι η σημερινή αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα. Η Βραζιλία θα κοντραριστεί σήμερα (15:00) με τους Κοσταρικανούς και φυσικά στο μυαλό του Νεϊμάρ και των συμπαικτών του υπάρχει μόνο η νίκη. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα βάλει σε περιπέτειες τη Βραζιλία κι αυτό βέβαια δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται ο Τιτί και οι παίκτες του.

Και μιας η αναφορά στον Τιτί, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας του σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Ελβετία. Φιρμίνο, Ντάγκλας Κόστα και Φερναντίνιο θα είναι στην αρχική εντεκάδα της Βραζιλίας ενώ Γουίλιαν, Παουλίνιο και Ζεσούς θα μείνουν εκτός. Το σημαντικό πάντως για τους Βραζιλιάνους είναι πως θα παίξει ο Νεϊμάρ. Η Βραζιλία έχει έναν βαθμό, η Κόστα Ρίκα κανέναν (είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς από τη Σερβία με 1-0) κι αυτό σημαίνει πως η αποστολή της Σελεσάο δεν θα είναι εύκολη, καθώς οι Κοσταρικανοί θα παίξουν τα ρέστα τους για να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη.

Το τελευταίο τους χαρτί

Στο απογευματινό ματς της ημέρας (18:00) η Νιγηρία θα παίξει με την Ισλανδία και η τελευταία έχει την μεγάλη ευκαιρία να φτάσει τους τέσσερις πόντους στον όμιλο. Οι Ισλανδοί απέσπασαν ισοπαλία από την Αργεντινή στην πρεμιέρα τους στο γκρουπ και αν καταφέρουν να πάρουν τη νίκη απέναντι στους Νιγηριανούς θα απογειωθούν. Από την άλλη πλευρά η Νιγηρία θα παίξει το τελευταίο της χαρτί καθώς είχε γνωρίσει την ήττα από την Κροατία στο πρώτο παιχνίδι της στον όμιλο.

Πολύ σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό της Σερβίας με την Ελβετία το οποίο θα διεξαχθεί στις εννέα το βράδυ. Οι δύο ομάδες είναι στον όμιλο της Βραζιλίας και θα κοντραριστούν γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της Σελεσάο στο ματς με την Κόστα Ρίκα. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και το γνωρίζουν καλά Σέρβοι και Ελβετοί. Η Σερβία είναι στην πρώτη θέση του γκρουπ με τρεις βαθμούς, καθώς έχει νικήσει την Κόστα Ρίκα (1-0) αλλά η Ελβετία έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό –κατάφερε να μην χάσει από την Βραζιλία κι αυτό φανερώνει πολλά για τη δυναμικότητα των Ελβετών. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων μπορεί να κρίνει πολλά σε ό,τι αφορά την συνέχεια και αν μάλιστα η Σερβία καταφέρει να πάρει τη νίκη, τότε θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της Βραζιλίας με την Κόστα Ρίκα. Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος ότι και τα τρία σημερινά παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για τις εξελίξεις σε δύο ομίλους.