Πορτογαλία και Ισπανία αφήνουν πίσω τους το μεταξύ τους παιχνίδι της πρεμιέρας (3-3) και στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε Μαρόκο και Ιράν αντίστοιχα, στη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου.

Το Λουζνικί της Μόσχας, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας Πορτογαλία – Μαρόκο (15.00) φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος άρχισε το Μουντιάλ με χατ-τρικ κόντρα στην Ισπανία. Σε αυτό το γήπεδο στις 21 Μαΐου 2008 κατέκτησε το πρώτο του Τσάμπιονς Λιγκ φορώντας τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Το Μαρόκο είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Αφρικής, με έμπειρο προπονητή και παίκτες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα που βγάζει ένταση στο γήπεδο και σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να αντιδράσουμε σωστά. Οφείλουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, δίνοντας αυτά που μπορούμε» εξήγησε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο προπονητής του Μαρόκου Ερβέ Ρενάρ ρωτήθηκε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον δυσκολέψουμε. Ωστόσο ακόμα κι αν έχεις ετοιμάσει τα καλύτερα πλάνα για να τον αντιμετωπίσεις, θα βρει τον τρόπο να κάνει τη ζημιά. Ξέρει να κάνει τη διαφορά. Αλλα και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Ιράν όπως Μεξικό

Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου, η Ισπανία θα αντιμετωπίσει στο Καζάν το Ιράν (21.00), που νίκησε στην πρεμιέρα το Μαρόκο (1-0). Ο Φερνάντο Ιέρο έσπευσε να θυμίσει αυτό που έπαθε η Γερμανία από το Μεξικό. «Αυτό που συνέβη σε αυτούς μπορεί να το πάθει οποιαδήποτε ομάδα. Κι οι 32 είναι δυνατές και το πρώτο ματς πάντα είναι δύσκολο. Η ανυπομονησία παίζει πάντα ρόλο» είπε.

Ο Αντρες Ινιέστα σημείωσε πως η ομάδα θα πρέπει να ξεχάσει όσα συνέβησαν και να προχωρήσει μπροστά: «Θέλουμε να τα ξεχάσουμε όλα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Αν έχουμε αμφιβολίες για το προπονητικό τιμ; Ασφαλώς όχι και γι’ αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Το Ιράν γνωρίζει να αμύνεται και να επιτίθεται καλά. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση με όσα έδειξε και στο ματς με το Μαρόκο».

Ο Κάρλος Κεϊρός που έχει περάσει και από τη Ρεάλ Μαδρίτης, συνεργάστηκε με τον Ιέρο και αναφέρθηκε σε αυτό: «Είναι ενδιαφέρον που θα τον έχω τώρα αντίπαλο. Τον θαυμάζω. Νομίζω ότι σωστά έκανε και δέχτηκε, καθώς ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να κρατήσει την ομάδα ενωμένη».

Πτήση με φλόγες

Στο Ροστόφ η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει τη Σαουδική Αραβία σε αγώνα για τον 1ο όμιλο (18.00). Η δύσκολη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στην Αίγυπτο και ιδιαίτερα η απόδοση της ομάδας έχουν προβληματίσει τον Οσκαρ Ταμπάρες. Ετσι, αναμένεται να χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα τους έμπειρους Κρίστιαν Ροντρίγκες και Κάρλος Σάντσες. «Δεν με ενδιαφέρει η ηλικία ή η εμπειρία. Το κριτήριό μου είναι απλά οι ανάγκες που έχει η ομάδα σε ένα παιχνίδι. Αυτό θα κάνω και κόντρα στη Σαουδική Αραβία» είπε ο Ταμπάρες.

Η αποστολή της Σαουδικής Αραβίας πέρασε δύσκολες στιγμές ταξιδεύοντας στο Ροστόφ. Στη διάρκεια της πτήσης οι επιβάτες είδαν φλόγες να βγαίνουν από τους κινητήρες στο δεξί φτερό, λόγω βλάβης, και δημιουργήθηκε πανικός. Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ροστόφ κανονικά και χωρίς προβλήματα.