Σόου Πάνου Καμμένου και προσπάθεια να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που επικρατεί στους ΑΝΕΛ μετά την υπογραφή της συμφωνίας. «Οι ΑΝΕΛ δεν φυλλορροούν αλλά δέχονται απειλές» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αμέσως μετά την έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Παράλληλα, δήλωσε πως θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό «όταν και εάν» έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή να υπάρξει διευρυμένη πλειοψηφία, 180 βουλευτών επιμένοντας σε κάθε περίπτωση θα καταψηφίσει.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως η συμφωνία θα «μπλοκάρει» στα Σκόπια και δεν πρόκειται να φτάσει στην Αθήνα πριν από τα μέσα του 2019. Επίσης, χαρακτήρισε «στημένα» τα επεισόδια κατά στελεχών του και υποστήριξε ότι οι βουλευτές του κόμματος δέχονται απειλές και για αυτό θα προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη.

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου πως υπήρξαν ανταλλάγματα για την υπογραφή της Συμφωνίας ο Π. Καμμένος τόνισε πως «οι ΑΝΕΛ δεν βάζουν στην ζυγαριά τα εθνικά θέματα».

Όπως κατήγγειλε, «κατά το πέρας της συνεδρίασης της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δέχθηκα σε προσωπικό λογαριασμό στο twitter μια κόπια ενός λογαριασμού ο οποίος δημοσίευσε το σύνολο των προσωπικών στοιχείων των βουλευτών, των στελεχών και των μελών των ΑΝΕΛ προκειμένου να ξεκινήσει ένα πογκρόμ απειλών σε όλη την Ελλάδα, κατευθυνόμενο από στελέχη της ΝΔ, όπως προκύπτει και από συγκεκριμένα sms που έφυγαν κατά λάθος και προς στελέχη των ΑΝΕΛ.

Αυτές οι απειλές προχώρησαν σε κινητά τηλέφωνα, σε σταθερά τηλέφωνα οικιών και γραφείων βουλευτών αλλά και στελεχών των ΑΝΕΛ, απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία οδήγησαν και σε απειλητικές προσυγκεντρώσεις σε γραφεία των ΑΝΕΛ αλλά και σε σπίτια στελεχών προκειμένου να υποχρεώσουν τα στελέχη αυτά να εγκαταλείψουν του Ανεξάρτητους Έλληνες» προσέθεσε ο κ. Καμμένος.

«Ο στόχος είναι ο εκφοβισμός που είχε σαν αποτέλεσμα χθες στα Χανιά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου ήταν παρούσα η υπουργός Τουρισμού, κ. Κουντουρά, να έχουμε ένα στημένο τηλεοπτικό σόου όπου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών, κ. Παντελή Καπαρουδάκη, στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου να γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά των ΑΝΕΛ, ενός κλίματος το οποίο θα οδηγούσε, όπως εκείνοι επιθυμούσαν, στο να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», σημείωσε.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι ΑΝΕΛ δεν φυλλοροούν. Θέλω να είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι αυτού του είδους η προπαγάνδα εις βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα μείνει αναπάντητη: Ζητάμε ομόφωνα, άμεσα δικαστική διερεύνηση με εμπλοκή του εισαγγελέα. Δίνουμε όλα τα κινητά τηλέφωνα της ΚΟ και των στελεχών μας στην διάθεση της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποδειχθεί ποιός προσπαθεί, ουσιαστικά σε συνέχεια και αυτών που ειπώθηκαν στη Βουλή να καταλύσει το πολίτευμα. Γιατί περί καταλύσεως του πολιτεύματος πρόκειται η προσπάθεια η οποία γίνεται για εκφοβισμό στελεχών ενός δημοκρατικού κινήματος» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Καμμένος για Σκοπιανό: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην περάσει η συμφωνία

«Θα κάνουμε οτιδήποτε για να μην έρθει στη Βουλή αυτή η συμφωνία», είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Ερωτηθεί μάλιστα αν αυτό σημαίνει ότι θα αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, απάντησε: «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Ερωτηθείς για το ποιος είναι ο χρόνος που πιστεύει πως θα έρθει η συμφωνία, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι θα είναι το 2019, καθώς τα Σκόπια θα πρέπει να εκπληρώσουν όλα τα προαπαιτούμενα. Χαρακτήρισε τη συμφωνία είναι προσχέδιο που δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και εκτίμησε ότι δεν θα περάσει από τα Σκόπια.