Τα σκουπίδια συνεχίζουν να σχηματίζουν βουνά έξω από τους κάδους της Αθήνας, παρότι ο ΕΣΔΝΑ ενημέρωσε ότι το πρόβλημα αρχίζει να αποκαθίσταται. Η εικόνα δεν έχει πάψει να είναι εφιαλτική στις γειτονιές της πόλης καθώς τα απορριμματοφόρα συνωστίζονται έξω από τον ΧΥΤΑ Φυλής. Η απειλή για τη δημόσια υγεία είναι υπαρκτή και ο φόβος για επανάληψη μιας ανάλογης κατάστασης είναι διάχυτος. Η ρωγμή στον χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων λένε ότι «διορθώθηκε». Στο πρόβλημα όμως δεν έχει δοθεί λύση. Ολοι αγωνιούν για το τι θα συμβεί εάν προκύψει ξανά μια νέα δυσλειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, ο οποίος υπολειτουργεί εδώ και δέκα ημέρες.

ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ. «Δουλεύουμε υπερωριακά και ελπίζουμε ότι σε μια-δυο ημέρες θα έχουν καθαρίσει οι δρόμοι. Φροντίσαμε, παρά την ουρά, να στέλνουμε αυτοκίνητα. Οι οδηγοί μας κοιμήθηκαν ακόμα και μέσα στα οχήματα γιατί ήταν πολύ αργή η αποκομιδή. Το πρόβλημα που προέκυψε λύθηκε. Υπάρχουν όμως μονιμότερα προβλήματα που δεν έχουμε λύσει. Οφείλουν να τρέξουν τα έργα σε άλλους χώρους εκτός από τη Φυλή για να έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Σε δυο χρόνια η Φυλή δεν θα μπορεί να δεχτεί τίποτα» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας, Ρέντη.

Υπενθυμίζεται ότι το ρήγμα στον ΧΥΤΑ Φυλής προκάλεσε τεράστια ζημιά. Κάτω από κανονικές συνθήκες δέχεται καθημερινά τουλάχιστον 5.000 τόνους σκουπιδιών. Πλέον όμως αυτό δεν είναι εφικτό. Και το ερώτημα γιατί δεν έχει δοθεί τόσον καιρό άλλο μέτωπο εργασίας για την απόθεση των απορριμμάτων παραμένει αναπάντητο.