Μπόλικη σκόνη σηκώθηκε στο Λιμάνι μετά την ήττα και την απώλεια του πρωταθλήματος μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό. Το ποιοι θα μείνουν παραμένει σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, όπως μου μεταφέρουν. Καλό είναι, συνεπώς, να εξετάσουμε όλα τα δεδομένα. Ο νέος προπονητής θα αποφασίσει για τη στελέχωση του ρόστερ και το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό. Οι Αμερικανοί δεν ενθουσιάζουν κανέναν και θα έβρισκα μεγάλη έκπληξη να έμενε έστω και ένας από αυτούς. Αντίθετα, ελπίδες παραμονής, έστω και λίγες για να είμαστε ξεκάθαροι, έχει ο Ουίλτζερ, ενώ ο Στρέλνιεκς ήταν σταθερός και ελάχιστες φορές προέκυψαν παράπονα για την απόδοσή του. Εδώ, ίσχυε η ρήση «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Αν φέρουμε στη μνήμη διαζύγια με άλλους παίκτες που ήταν λαβωμένοι και ο Ολυμπιακός δίστασε να τους ενεργοποιήσει τις οψιόν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ούτε ο Τιλί θα συνεχίσει στο ΣΕΦ. Και κάπου εδώ έρχεται το ερώτημα με τι μπάτζετ θα πορευτεί στο εγγύς μέλλον η διοίκηση. Θα το περιορίσει περισσότερο; Θα επιλέξει να κόψει κάποια βαριά συμβόλαια και να δοθούν χρήματα σε παίκτες που θα καλύψουν θέσεις που έχει ανάγκη η ομάδα, όπως αυτές των ψηλών; Η πολιτική των ιθυνόντων θα παίξει μεγάλο ρόλο για τη συνέχεια. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι, για όσους παρακολουθούν από κοντά τα γεγονότα, ξεκάθαρα.

Η γκρίνια τιμωρήθηκε!

Ο επιθετικός της Κροατίας Νίκολα Κάλινιτς δεν πρόλαβε να χαρεί το κλίμα του Μουντιάλ και ο προπονητής Ζλάτκο Ντάλιτς τον έστειλε διακοπές!

Ο Κάλινιτς αρνήθηκε να μπει στον αγώνα με τη Νιγηρία, καθώς ήταν δυσαρεστημένος που δεν χρησιμοποιήθηκε από την αρχή και ο τεχνικός της Κροατίας δεν τον συγχώρεσε και προτίμησε να παραμείνει η αποστολή με 22 παίκτες. Κι όπως είπε ο Ντάλιτς, αυτό δεν συνέβη για πρώτη φορά. Η πειθαρχία πάνω απ’ όλα θα συμπλήρωνα…

Πού χάθηκαν;

Δεν είναι μόνο ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ χαμένος τις τελευταίες μέρες. Είναι και οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν. Στο ξεκίνημα ήταν όλοι… λαλίστατοι. Και για μεταγραφές μιλούσαν και για σχέδια για το γήπεδο και για Αβραάμ Γκραντ και για Ζάχαβι και για όλα. Ξαφνικά… σιγή ασυρμάτου. Απ’ όλους και από παντού. Ανησυχητική. Τουλάχιστον…

Διαρκείας

Σήμερα γίνεται η παρουσίαση των νέων καρτών διαρκείας της ΑΕΚ, που θα τεθούν στη διάθεση του κόσμου από την Πέμπτη. Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα Γιάννης Ξενάκης στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι και εκεί θα γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες γύρω από τη νέα καμπάνια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που φτάνουν στα αφτιά μου, οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ θα υπάρχει και μια σειρά από προσφορές και δώρα, για τους φιλάθλους που θα σπεύσουν να εξασφαλίσουν μια μόνιμη θέση στο ΟΑΚΑ στο πλευρό της πρωταθλήτριας.

Αγιαξ ή Βασιλεία αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Η κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ διενεργείται σήμερα (13.00) με δύο πιθανούς αντιπάλους για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος θα κοντραριστεί είτε με τον Αγιαξ (σημειωτέον αποκλείστηκε από τους Ολλανδούς στην ίδια διοργάνωση το 2010-11 και το 2016-17) είτε με τη Βασιλεία.

Ο «αλμυρός» Βιγιαφάνιες

Μπορεί ο Λούκας Βιγιαφάνιες να έχει ξενιτευτεί για λογαριασμό της Αλάνιασπορ, όμως φαίνεται πως το όνομά του εξακολουθεί να κάνει «γκελ» εντός συνόρων. Οπως μαθαίνω, τουλάχιστον δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκας ψάχτηκαν πρόσφατα για την περίπτωσή του. Με τη μία εξ αυτών να είναι η ΑΕΚ. Ωστόσο, τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης κρίθηκαν υπερβολικά, με την επιστροφή του αργεντινού άσου στην πατρίδα μας να μη δείχνει και ιδιαίτερα πιθανή. Επί του παρόντος, ο δεξιοτέχνης μέσος χαρακτηρίζεται «αλμυρός».

Ασύλληπτο ρεκόρ

Ασύλληπτο ποσό θα εισπράξει ο… θηλυκός Φελπς, από την εταιρεία μαγιό που διαφημίζει. Η κορυφαία κολυμβήτρια του κόσμου, η Αμερικανίδα Κέιτι Λεντέκι (φωτογραφία πάνω) στα 21 της χρόνια μετράει ήδη πέντε χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και ένα ασημένιο και θα κυνηγήσει τα οκτώ χρυσά σε μία μόνο διοργάνωση (2020) για να ισοφαρίσει τον Φελπς. Ολα αυτά έκαναν την εταιρεία TYR να της προσφέρει το ποσό των 7.000.000 δολαρίων αρκεί να αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι!

Δεν παίζουν

μόνοι τους

Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο τρόπος που κινείται η ομάδα στα μεταγραφικά έχει διαφοροποιηθεί. Ο έλληνας τεχνικός αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στο συγκεκριμένο κομμάτι, έχοντας άμεση συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου Νίκο Λυμπερόπουλο. Μου λένε, πάντως, ότι οι δύο άνδρες δεν είναι οι μόνοι που εμπλέκονται στο εν λόγω κομμάτι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως γύρω από τα μεταγραφικά έχει ενεργοποιηθεί και ο άμεσος συνεργάτης του έλληνα τεχνικού Χριστόφορος Κόλα. Του λόγου του «τσεκάρει» πιθανούς στόχους της ΑΕΚ, αποτελώντας ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Ουζουνίδη. Ποιος λησμονεί, άλλωστε, ότι οι δυο τους συνδέονται με φιλία ετών;