Κάποτε ελλείψει στατιστικής και εμβριθούς μπασκετογνωσίας, οι περιλάλητοι διακριθέντες ήταν εκείνοι που σκόραραν τους περισσότερους πόντους, όσο για τους υπόλοιπους έμεναν καταδικασμένοι στους ρόλους των κομπάρσων και στην ανωνυμία!

Χθες το βράδυ ο Παναθηναϊκός μόστραρε κάμποσους διακριθέντες (Παππάς, Τζέιμς, Σίνγκλετον), αλλά πάνω στο νήμα και στο photofinish εμφανίστηκε από το κάγκελο και έκλεψε αυτό το γαλόνι ο «ποιος Θανάσης;», που θα ‘λεγε και ο συχωρεμένος ο Βέγγος!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής για πρώτη φορά στη ζωή του και μάλιστα στην αγκαλιά της μάνας του, με τη σκέψη του συχωρεμένου του πατέρα του και υπό το βλέμμα του αδερφού του, του σούπερσταρ του ΝΒΑ Γιάννη, που τον έβλεπε να… χλιμιντρίζει και εκτός από υπερηφάνεια ένιωθε και μια κάποια ζήλεια!

Από πού κι ώς πού προέκυψε o λεγάμενος, ο οποίος μάλιστα έμεινε στο παρκέ μόλις οκτώ λεπτά και αποβλήθηκε με πέντε φάουλ; Οχι βεβαίως για την πενιχρή επιθετική συγκομιδή του (4 πόντοι με 2/2 σουτ), αλλά διότι όντας η έκπληξη του Πασκουάλ στη βασική πεντάδα έφαγε τα λυσσακά του στην άμυνα και έδωσε τον τόνο με τις δύο τάπες που έριξε στον Σπανούλη και στον Πρίντεζη.