Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη είναι ο Αρτέμης Σώρρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή στην Αθήνα για σειρά αξιοποίνων πράξεων. Ο Σώρρας ο οποίος ήταν επί μήνες καταζητούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί για τις πράξεις που του αποδίδονται στον ανακριτή.

Κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ήταν συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του και τον υποδέχθηκαν με ύμνους της οργάνωσης και κρατώντας σημαίες.

Παράλληλα ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία και σε βαρος εκείνου που τον υπέθαλπε στον Άλιμο.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Σώρρα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή μετά από αίτημα της Εισαγγελέως αφού εκτός της βαρύτητας των αδικημάτων που του αποδίδονται, ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» είχε θεωρηθεί ύποπτος φυγής αφού τότε εξακολουθούσε να είναι φυγόποινος μετά την καταδίκη του από δικαστήριο της Πάτρας σε ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς αναστολή.

Για την υπόθεση στην Πάτρα ο Α. Σωρρας είχε δικαστεί και σε δεύτερο βαθμό για την υπεξαίρεση στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Πατρών και η ποινή και για αυτόν και για την γυναίκα του είχε μειωθεί απο 8 σε 3 έτη μετατρέψιμη προς 10€ την ημέρα.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που τους αποδίδονται στον Σώρρα και τους κατηγορούμενους συνεργάτες του είναι κατά περίπτωση :

Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και τετελεσμένη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και Τραπεζών με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.