Ευθύνες στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, επιρρίπτει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης για τη συσσώρευση χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, επειδή εξακολουθεί να παραμένει μια βδομάδα κλειστός ο ΧΥΤΑ της Φυλής.

Ο κ. Πατούλης, αφού είπε ότι η επίσημη δικαιολογία ήταν η επαπειλούμενη κατάρρευση σε ένα πρανές και η ανάγκη εργασιών συντήρησης έως χθες Πέμπτη, και τόνισε ότι «δυστυχώς όμως και σήμερα Παρασκευή, ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός» απηύθυνε τέσσερα ερωτήματα προς την Περιφερειάρχη.

Το πρώτο αφορά στο γιατί δεν δόθηκε άλλο μέτωπο εργασίας για απόθεση. Το δεύτερο αναφέρεται στο εάν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης. Το τρίτο ερώτημα έχει να κάνει με το εάν «κρύβει ηΠεριφέρεια Αττικής ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με τον ΧΥΤΑ και έχουμε φτάσει πλέον στα όρια κορεσμού του, γι αυτό και δεν μπορεί πράγματι να υπάρξει άλλο μέτωπο εργασίας». Το τέταρτο σχετίζεται με το«έως πότε θα αγνοεί η κα Δούρου τις διαρκείς επισημάνσεις της ΚΕΔΕ για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο σύντομα η Αττική να ζήσει στιγμές Νάπολης, εξαιτίας της αδυναμίας να δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων της».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατηλήγει επισημαίνοντας πως «η ώρα επέμβασης της δικαιοσύνης είναι τώρα».