Πρόταση δυσπιστίας αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου καταθέτει η ΝΔ όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας θα ξεκινήσει στις 18:00.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση τελειώνει τη θητεία της όπως την ξεκίνησε: με ψέματα»

Μιλώντας για το Πολυνομοσχέδιο, έκανε λόγο για 4ο μνημόνιο που δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια. «Το τι προβλέπει το 4ο μνημόνιο είναι γνωστό. Μειώνει μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο. Καταργεί ότι έχει μείνει από το ΕΚΑΣ και αυξάνει τον ΦΠΑ στα νησιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει.

«Η κοινωνία έχει πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έπνιξε τους έλληνες στους φόρους και δημιουργήσατε μία μεγάλη μάζα απελπισμένων Ελλήνων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι κυβερνώντες συνεχίζουν να κάνουν πολιτική λέγοντας ψέματα. Ακούμε ότι έρχεται δήθεν, το τέλος του μνημονίου. Είμαι εδώ για να σας πούμε την αλήθεια», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υποστήριξε ότι οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως και δύο συντάξεις ενώ όπως είπε, 500.000 συνταξιούχοι του δημοσίου θα χάσουν ακόμη περισσότερα. «Το αφορολόγητο μειώνεται στα 5.680. Για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο συμπολίτες μας που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 500 ευρώ το μήνα» τόνισε σε υψηλούς τόνους.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες είπε ότι καταργείται η έκπτωση 15% επί του εισοδήματος σημειώνοντας παράλληλα για τον ΕΝΦΙΑ ότι «ιδιοκτήτες ακινήτων σε φτωχότερες συνοικίες επιβαρύνονται». Εσείς, συμπλήρωσε, «που θα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ τον αυξάνεται ακόμη και σε λαϊκές συνοικίες. Η δημόσια περιουσία μπαίνει ενέχυρο».

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε ότι «θέλετε μία Ελλάδα φτωχοποιημένη» ενώ υπενθύμισε από το βήμα της Βουλής τι έλεγε ο πρωθυπουργός πριν δύο χρόνια για τα υπερπλεονάσματα. Μιλώντας προς του βουλευτές της κυβέρνησης, είπε πως «είστε έτοιμοι να ψηφίσετε τα πάντα μήπως και μείνετε στην εξουσία».

Για το Σκοπιανό

«Εδώ και τρία χρόνια η ΝΔ ασκεί αντιπολίτευση με ευθύνη. Έχουμε αποδείξει σε δύσκολες στιγμές ότι δεν μετράμε το πολιτικό κόστος. Δικαιωθήκαμε ότι είχαμε ζητήσει πριν δύο χρόνια εκλογές» είπε για να προσθέσει. «Προσπαθούν να κρατήσουν την εξουσία με δεσμεύσεις που εκτείνονται πέρα από τη συνταγματική θητεία της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχει, είπε, προηγούμενο κυβέρνηση η οποία χωρίς λαϊκή αποδοχή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση να κάνει επιζήμιους χειρισμούς για τα εθνικά θέματα.

«Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει μία συμφωνία με την ΠΓΔΜ και να δεσμεύσει τη χώρα σε ένα πλαίσιο που δημιουργεί τετελεσμένα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ανταλλάσσετε μία εθνική υποχώρηση με κάποια άλλη παραχώρηση. Αυτό πιστεύει η πλειονότητα των Ελλήνων» είπε.

Θέλουμε λύση και σταθερότητα στα Βαλκάνια είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό προυποθέτει λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά συμφέροντα.

Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει μία συμφωνία που δεσμεύει τη χώρα χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα για να αποτρέψω αυτή την κακή συμφωνία, πρόσθεσε.