Στην τελική ευθεία για την κρίσιμη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ στις 29 Ιουνίου που θα καθορίσει το μέλλον της, οι δύο εκ των βασικών μετόχων της, ο Αναστάσιος και ο Δημήτριος Καλλιτσάντσης, δημοσιοποίησαν την πρωτοβουλία τους για την άρση του διοικητικού αδιεξόδου στον όμιλο.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, αντίστοιχα, του ομίλου, υπογραμμίζοντας πως η παρούσα διοίκηση δεν μπορεί να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από αυτήν και προτείνουν στη γενική συνέλευση νέο εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο, χωρίς τους έτερους βασικούς μετόχους Δημήτρη Κούτρα και Λεωνίδα Μπόμπολα. Τα νέα μέλη συμπεριλαμβανομένων και των ιδίων είναι οι Γεώργιος Προβόπουλος, Ιορδάνης Αϊβάζης, Παναγιώτης Δουμάνογλου, Μιχαήλ Κατούνας, Αλέξιος Κομνηνός, Δέσποινα-Μαγδαληνή Μαρκάκη και Ελένη Παπακωνσταντίνου.

Σε απάντηση του ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Λεωνίδας Μπόμπολας δηλώνει ότι δεν παραιτείται σημειώνοντας: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, παραμένοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης στη διαχείριση των καθημερινών ζητημάτων του Ομίλου, προστατεύοντας την περιουσία των μετόχων, τους εργαζόμενους και το συμφέρον της Ελλάκτωρ».