Μικρά διαμαντάκια, όχι μόνο σε ποδοσφαιρική ποιότητα, αλλά (το κυριότερο) και σε χαρακτήρα φιλοξενούνται στους υπερσύγχρονους ξενώνες του Προπονητικού Κέντρου του Ρέντη.

Πενήντα παιδιά από όλη την Ελλάδα μένουν εκεί, ζώντας το δικό τους όνειρο (να παίξουν κάποια στιγμή και στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού), προπονούνται και ζουν σε ένα ιδανικό περιβάλλον, εφάμιλλο της πρώτης ομάδας των Ερυθρολεύκων.

«Το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο και ο Ολυμπιακός μάς δίνει τα εχέγγυα για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στις προπονήσεις αλλά και στα μαθήματά μας. Το ότι βλέπουμε στους τοίχους μέσα στους ξενώνες. Μεγάλους έλληνες παίκτες της ομάδας που βγήκαν από την ακαδημία, μας εμπνέει και μας δίνει κουράγιο» είπε ο νεαρός τερματοφύλακας (πρωταθλητής στο Αγρίνιο φέτος με την ομάδα της Κ17) Ηλίας Καραργύρης (φωτογραφία), μαθητής Α’ Λυκείου (με 19,8 μέσο όρο) που θέλει να σπουδάσει γιατρός.

«Γνωρίζω ότι άλλα παιδιά της ηλικίας μου έχουν άλλο τρόπο ζωής, με περισσότερη διασκέδαση κ.λπ. Δεν με ενδιαφέρει όμως, διότι εδώ βάζω έναν στόχο ζωής που είναι διπλός. Να επιχειρήσω να παίξω ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο και παράλληλα να σπουδάσω» κατέληξε ο νεαρός με την ώριμη και τεκμηριωμένη σκέψη του, παρά το μικρόν της ηλικίας του.