Ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος δεν πήραν άδεια συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την εξέταση των φακέλων τους, αλλά ήταν φυσικά μια αναμενόμενη απόφαση. Κανείς δεν αισθάνθηκε έκπληξη ακούγοντας την απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου αδειοδότησης της ΕΠΟ, καθώς το ίδιο όργανο δεν είχε δώσει ευρωπαϊκή άδεια στις δύο ομάδες πριν από λίγο καιρό.

Η εισήγηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας (έπειτα από σχετική ψηφοφορία) και η απόφαση της ΕΠΟ να αλλάξει τον κανονισμό επιτρέπει πάντως σε Πράσινους και Κυανέρυθρους να παίξουν στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Βεβαίως υπάρχουν ποινές και ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν με -6, ενώ θα έχει ως γνωστόν να αντιμετωπίσει και περιορισμούς στη μεταγραφική του δραστηριότητα.

Ο Πανιώνιος θα πληρώσει πρόστιμο 20.000 ευρώ αλλά δεν έχει επιβληθεί άλλη ποινή στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και αυτό σημαίνει ότι οι Κυανέρυθροι είναι σε θέση να κάνουν μεταγραφικές κινήσεις χωρίς περιορισμούς.

Τα όσα προαναφέραμε, ασφαλώς και είναι ζητήματα που θα ήθελε να έχει αποφύγει η ομάδα του Τριφυλλιού. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός καλείται να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και πλέον κοιτάζει μπροστά με προφανή στόχο να βαδίσει σε ασφαλές μονοπάτι.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού άκουσαν πολλές δυσάρεστες ειδήσεις για την ομάδα τους τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Αυτό που θέλουν πλέον είναι να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα που ταλαιπώρησαν τους Πράσινους για έναν χρόνο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ένα βήμα πριν από τον γκρεμό, αλλά τώρα ελπίζει ότι η επόμενη σεζόν θα είναι καλύτερη, γιατί πολύ απλά θα υπάρχει προοπτική. Οπως και να ‘χουν πάντως τα πράγματα, το Τριφύλλι βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη θέση αλλά απέφυγε τα χειρότερα. Το σίγουρο όμως είναι πως αν δεν υπήρχε η εισήγηση της Σούπερ Λίγκας, ο Παναθηναϊκός θα είχε υποβιβαστεί στη Football League και αυτό δεν ήθελαν ούτε να το σκέφτονται οι φίλοι του Τριφυλλιού.