Απαιτητικά για καλά προετοιμασμένους μαθητές χαρακτηρισαν σήμερα εκπαιδευτικοί που μίλησαν στα nea.gr τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις στο κρίσιμο μάθημα της Φυσικής. Τα θέματα φαίνεται ότι θα δυσκολέψουν όσους υποψηφίους περίμεναν «ηρεμα νερά» και ίσως οδηγήσουν βαθμολογικά σε λιγότερα άριστα γραπτά.

Και στην Ιστορία όμως, αν και το επίπεδο δυσκολίας κρίνεται στον ίδιο βαθμό με το αντίστοιχο περυσινό, υπήρξε έβνα ερώτημα (το Δ1) που απαιτούσε συνδυασμό γνώσεων απο διαφπορετικές πηγές της ύλης και κριτική σκέψη.

Αναλυτικά, σήμερα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν ανάλογα με την κατεύθυνση που επελεξαν σε ένα από τα μαθήματα: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στις 15 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού). Για τα Επαγγελματικά Λύκεια οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Πέμπτη με μαθήματα ειδικότητας, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους αυτής της κατηγορίας θα ολοκληρωθούν στις 21 Ιουνίου.

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας

Οι απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας

Δείτε τα θέματα της Φυσικής

Οι απαντήσεις στο μάθημα της Φυσικής

Δείτε τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Οι απαντήσεις στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Tanea.gr σε συνεργασία με τον Αντώνη Φλωρόπουλο, Εκπαιδευτικό Αναλυτή και Διευθυντή των φροντιστηρίων «ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ», θα δημοσιεύει άμεσα τις απαντήσεις των θεμάτων σε όλα τα μαθήματα των πανελλαδικών.