Η επίλυση του ζητήματος της επανέκδοσης των νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι εργάζονται ως εποχικοί εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα και έχασαν τα σχετικά έγγραφα κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα στη Βάρδα και το Κέντρο Φιλοξενίας Ανδραβίδας στην Ηλεία.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Κλάπα, έλαβε μέρος σε σύσκεψη εργασίας στο δημαρχείο της Βάρδας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γεώργιο Γεωργιόπουλο, τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ και τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες.Ο κ Βίτσας διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες ότι το υπουργείο θα αναλάβει τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων, ούτως ώστε να προχωρήσει η επανέκδοση των νομιμοποιητικών εγγράφων των εργατών γης, το ταχύτερο δυνατό και εάν είναι εφικτό εντός 15 ημερών.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών τρίτων χωρών που εργάζονται στην περιοχή, με έμφαση στην αναβάθμιση των χώρων διαμονής τους. «Εδώ έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο πραγματικά υψηλής ποιότητας. Θυμάμαι όταν ξεκινήσαμε με την Ελληνική Αεροπορία να ανακατασκευάσουμε όλο τον χώρο, τα προβλήματα που είχαμε. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι μπορώ να πω ότι τώρα μιλάμε από ένα επίπεδο και πάνω. Μένουν παραπάνω από δύο εκατοντάδες άνθρωποι σε πολύ καλές συνθήκες», δήλωσε ο κ Βίτσας, μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο της Ανδραβίδας.