Η έγκυρη αθλητική ιστοσελίδα insideworldfootball.com, που ασχολείται με πολύ σημαντικά θέματα στον χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, δημοσίευσε αναλυτικό ρεπορτάζ που αφορά τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Aegean Marine Petroleum Network. Το ρεπορτάζ υπογράφει ο δημοσιογράφος Πολ Νίκολσον και πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι γίνεται εκτενής αναφορά στην αδυναμία της UEFA και της FIFA να βάλουν τέλος στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Τα θέματα του Μελισσανίδη έχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις για τον ίδιο καθώς έχουν να κάνουν με διεθνείς έρευνες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ενημερωθεί για τις κατηγορίες περί λογιστικής απάτης και οι Αρχές του χρηματιστηρίου και το FBI ερευνούν την υπόθεση» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της έγκυρης ιστοσελίδας, η οποία προσθέτει:

«Οι καταγγελίες αφορούν την πώληση του μεριδίου του Μελισσανίδη στην Aegean Petroleum τον Αύγουστο του 2016 για 100 εκατ. δολάρια. Πριν από την πώληση δηλώθηκε πως υπήρξαν απαιτήσεις 200 εκατ. δολαρίων οι οποίες καταγράφηκαν στον ισολογισμό της Aegean από τέσσερις εταιρείες. Το νυν Διοικητικό Συμβούλιο της Aegean τονίζει πως υπήρχαν περίπου 172 εκατ. δολάρια από τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και 85 εκατ. δολάρια από τις 31 Δεκεμβρίου 2015 που οφείλονταν από τους τέσσερις αντισυμβαλλόμενους, αλλά δεν υπήρχε επιχείρηση που να μπορεί να λογοδοτεί για τα συγκεκριμένα ποσά και ότι είχαν κατασκευαστεί για να ανεβάσουν την αξία της εταιρείας και κατ’ επέκταση την αύξηση της αξίας των μετοχών του Μελισσανίδη. Το σημερινό συμβούλιο ζήτησε να διαγραφούν 200 εκατ. δολάρια, κάτι που θα σημαίνει απώλεια 50% για τους μετόχους. Αν ο Μελισσανίδης κριθεί ένοχος για εξαπάτηση επενδυτών στις ΗΠΑ, τότε κινδυνεύει με φυλάκιση».

«Εχουν αποτύχει»

Πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει εκτενής αναφορά στην αδυναμία της UEFA και της FIFA να βάλουν τάξη στο χάος του ελληνικού ποδοσφαίρου. «H UEFA και η FIFA έχουν αποτύχει να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία έχει φτάσει στο απροχώρητο, ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα. Φτάνοντας σε μια κατάσταση στην οποία φαίνονται ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν, η ακεραιότητα  του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα, με την είδηση πως ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μελισσανίδης, ελέγχεται για λογιστική απάτη» υποστηρίζει ο Πολ Νίκολσον, θέτοντας προ των ευθυνών τους την UEFA και τη FIFA.