Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του κ. Μητσοτάκη έγινε αποδεκτό και η συνάντηση θα γίνει εντός της ημέρας.

«O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10 π.μ., επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση θα γίνει εντός της ημέρας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

Το παρασκήνιο του ραντεβού είναι έντονο καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε μετά τη χθεσινή διαρρ0ή του Μαξίμου ότι ο κ. Τσίπρας μετά το τηλεφώνημα Ζάεφ θα ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο και στη συνέχεια θα κάνει διάγγελμα.

Στην Πειραιώς υπολόγιζαν ότι το ραντεβού μπορεί να γίνει το μεσημέρι αλλά η καθυστέρηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα – Ζάεφ θα οδηγήσει τη συνάντηση προς το απόγευμα. Στόχος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr είναι «να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία σε ανώτατο επίπεδο τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες της για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

Στη ΝΔ μιλούν για μεθόδευση καθώς βλέπουν ότι η συμφωνία θα επικυρωθεί στις Πρέσπες, θα περάσει από το σκοπιανό κοινοβούλιο, θα πάρει το πράσινο φως για ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλά η ίδια συμφωνία δεν θα έρθει στην ελληνική βουλή, παρά μόνο μετά το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.