Ο 31χρονος Πολωνός Λούκας Χέρμπα καταδικάστηκε σήμερα Δευτέρα σε κάθειρξη 16 ετών και 9 μηνών από την ιταλική Δικαιοσύνη για την απαγωγή το 2017 του νεαρού μοντέλου από τη Βρετανία, της Κλόι Ειλινγκ.

Το δικαστήριο του Μιλάνου επιδίκασε επίσης στο θύμα αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν έχει προς το παρόν καθοριστεί, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Είμαι χαρούμενη και ανακουφισμένη από την απόφαση του δικαστηρίου» δήλωσε η βρετανίδα καλλονή στη βρετανική ταμπλόιντ The Sun.

«Εχω την αίσθηση ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη και μπορώ, πλέον, να γυρίσω σελίδα αφήνοντας πίσω αυτήν την τρομακτική περίοδο» συμπλήρωσε.

«Τώρα μπορεί να συνεχίσει με τη ζωή της» υπογράμμισε ο ατζέντης της Εντριαν Σίνγκτον. «Είναι δύσκολο, όταν έχεις αντιμετωπιστεί ως ψεύτης στον Τύπο, όμως εκείνη θα μπορεί να λέει «γνωρίζω ότι η ιστορία μου είναι τρελή, όμως είναι αληθινή»».

Ο Λούκας Χέρμπα (φωτογραφία πάνω), που ζούσε εκείνη την περίοδο στη Βρετανία, συνελήφθη στην Ιταλία κατηγορούμενος για την απαγωγή και παράνομη κατακράτηση του μοντέλου το διάστημα 11 – 17 Ιουλίου του 2017.

Το θύμα, ηλικίας τότε 20 ετών, είπε ότι την παρέσυρε στο Μιλάνο υπό το πρόσχημα φωτογράφησης, κατόπιν της έκανε ένεση κεταμίνης (αναλγητική ουσία που χρησιμοποιείται ως ναρκωτικό) προτού τη γδύσει και τη μεταφέρει, μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, σε εξοχικό χωριό της βορειοδυτικής Ιταλίας.

Σύμφωνα με την Κλόι Ειλινγκ, ο απαγωγέας της είχε πει ότι είναι μέλος δικτύου, που σκόπευε να την πουλήσει σε διαδικτυακή δημοπρασία ως σκλάβα του σεξ.

Αφηγήθηκε επίσης ότι ο καταδικασθείς, με τον οποίο είχαν βγει για ψώνια ενώ την κρατούσε αιχμάλωτη, την πήγε πίσω στο Μιλάνο, όπου την άφησε ελεύθερη κοντά στο βρετανικό προξενείο με το επιχείρημα ότι είχε ανήλικο γιο.

Η υπεράσπιση του Πολωνού υποστήριξε, αντιθέτως, ότι το μοντέλο οργάνωσε την απαγωγή του μαζί του με στόχο να κερδίσει δημοσιότητα και να δώσει ώθηση στην επαγγελματική της καριέρα.