Το Ρολάν Γκαρός είναι δική του υπόθεση. Στο χώμα είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς και ο Ράφα Ναδάλ επιβεβαίωσε και φέτος πως δεν έχει αντίπαλο στο Παρίσι. Ο Ισπανός νίκησε στον χθεσινό τελικό του φημισμένου γκραν σλαμ τον Ντομινίκ Τιέμ με 3-0 (6-4, 6-3, 6-2) χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία. Ηταν μια άνετη νίκη για τον Ναδάλ, ο οποίος κατέκτησε για ενδέκατη φορά στην καριέρα του το Ρολάν Γκαρός, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως έχει κατακτήσει 17 γκραν σλαμ.

Ο Ναδάλ ήταν από την αρχή του τουρνουά το απόλυτο φαβορί και απέδειξε πως είναι ασταμάτητος όταν αγωνίζεται στο χώμα. Ο αντίπαλός του στον χθεσινό τελικό έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να προκαλέσει προβλήματα στον Ισπανό, αλλά ήταν εμφανές από το πρώτο κιόλας σετ πως ο Ναδάλ δεν είχε καμιά διάθεση να θέσει σε κίνδυνο την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός.

Ακόμα και όταν αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού στο τρίτο σετ (είχε κράμπες στα δάχτυλα του αριστερού χεριού) φρόντισε να μην επιτρέψει στον Τιέμ να μπει στο παιχνίδι. Ο Ναδάλ ήταν για ακόμα μια φορά ασταμάτητος και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση και του φετινού Ρολάν Γκαρός.

Πήρε… εκδίκηση

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Τιέμ είχε νικήσει τον Ναδάλ τις δύο τελευταίες φορές που βρέθηκαν αντιμέτωποι, αλλά χθες ο Ισπανός δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον αντίπαλό του.

Ο Ναδάλ είχε κάθε λόγο να χαμογελά μετά το τέλος του χθεσινού τελικού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα επιτυχία του, έχοντας βέβαια στόχο την κατάκτηση κι άλλων γκραν σλαμ.Σε ό,τι αφορά τον τελικό του Ρολάν Γκαρός στις γυναίκες, η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ ήταν αυτή που κατέκτησε το κορυφαίο τουρνουά, επικρατώντας στον τελικό του Σαββάτου της Σλόαν Στίφενς με 2-1 (4-6, 6-4, 6-1). Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Χάλεπ κατακτά γκραν σλαμ στην καριέρα της και μετά το τέλος του αγώνα τόνισε χαρακτηριστικά: «Ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή από την πρώτη μέρα που έπαιξα τένις. Χαίρομαι πολύ που η κατάκτηση του πρώτου γκραν σλαμ είναι στο Παρίσι, μια πόλη που σημαίνει πολλά για μένα. Εδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για να πανηγυρίσω την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός».

Η Χάλεπ είχε φτάσει στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2014 και το 2017, αλλά είχε ηττηθεί και στις δύο περιπτώσεις. Πριν από τέσσερα χρόνια είχε χάσει από τη Μαρία Σαράποβα, ενώ πέρυσι ηττήθηκε από τη Γελένα Οσταπένκο. Η ρουμάνα τενίστρια κατάφερε τελικά στην τρίτη της παρουσία σε τελικό να κατακτήσει το τρόπαιο και μάλιστα με ανατροπή. Η Χάλεπ έχασε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κερδίσει το ματς. Πήρε τα άλλα δύο σετ και κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο γκραν σλαμ στην καριέρα της.

Εφτασε αισίως τα έντεκα!

Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε το 11ο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του και το 17ο Γκραν Σλαμ μετά τη χθεσινή νίκη του επί του Ντομινίκ Τιέμ με 3-0 σετ.