Παραδόθηκε ο 34χρονος, ο οποίος αναζητείτο από τις 4 Ιουνίου για τον θάνατο της 13χρονης Ρομά στην Άμφισσα. Υπενθυμίζεται ότι η 13χρονη είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβολισμούς.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, ο 34χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (11.06.18). Ο δράστης μετά το φονικό εγκατάλειψε τα πάντα και οπλισμένος φέρεται να κατέφυγε στον ορεινό όγκο της Γκιώνας.

«Ο ποινικολόγος Πετρος Μαντούβαλος με πρωτοβουλία του για να σταματήσει η βεντέτα στη Φωκίδα, παραδίδει σε συνεννόηση με τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές τον φερόμενο ως δράστητης ανθρωποκτονίας της 13χρονης στην Άμφισσα, Παρασκευα Κ. τον οποίον μετακινεί με το όχημα του στο σημείο αυθόρμητης παράδοσης του στους αστυνομικούς».

Πώς έγινε

Το βράδυ της 4ης Ιουνίου, ο Παρασκευάς Κ. φέρεται να πέρασε με το αυτοκίνητό του μέσα από τον καταυλισμό των Ρομά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθυνόταν προς τον στάβλο του και ότι έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητά παρόλο που βρισκόταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους Ρομά και τον επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος έφυγε από τον καταυλισμό, πήγε πήρε το όπλο του και επέστρεψε.
Ο επιχειρηματίας φέρεται να άφησε το αυτοκίνητό του αρκετά μακριά και πυροβόλησε προς τον καταυλισμό.

Το αδικοχαμένο κορίτσι χτυπήθηκε στο κεφάλι και τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ένας ακόμη Ρομά τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Τη σκότωσε και εξαφανίστηκε
Ο δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίστηκε ενώ στην Άμφισσα επικράτησε πανικός.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν αμέσως με τον φόβο επεισοδίων. Οι ρομά εντόπισαν το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη και το έκαψαν, ενώ έσπασαν και την επιχείρησή του.

Με πληροφορίες από dete