Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης στην πόλη Τζάζαν, στη νότια Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε ο στρατιωτικός συνασπισμός που μάχεται κατά των ανταρτών.

«Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από πύραυλο που εκτόξευσαν εκ προθέσεως οι παραστρατιωτικοί Χούτι (…) που συνδέονται με το Ιράν με στόχο την περιοχή της Τζάζαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπό σαουδαραβική διοίκηση συνασπισμού, συνταγματάρχης Τούρκι αλ-Μάλικι, σύμφωνα με το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων Spa.

Δεν διευκρινίστηκε το είδος του πυραύλου.

Τους τελευταίους μήνες οι αντάρτες Χούτι ενέτειναν τις εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον της Σαουδικής Αραβίας που κατηγορεί την Τεχεράνη, τον μεγάλο αντίπαλό της στην περιοχή, ότι τους προμηθεύει με αυτού του τύπου τον εξοπλισμό.

Το Ιράν παραδέχεται ότι υποστηρίζει πολιτικά τους Χούτι, όμως αρνείται ότι τους παρέχει οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες αραβικές χώρες επενέβησαν στρατιωτικά στην Υεμένη το 2015 προκειμένου να αποκαταστήσουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση η οποία εκδιώχθηκε από την πρωτεύουσα Σαναά.

Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 10.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 55.000, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Περισσότεροι από 2.200 άλλοι έχουν πεθάνει από χολέρα και ορισμένες περιοχές της Υεμένης βρίσκονται στα όρια του λιμού.