Εκτός ΝΔ τέθηκε με εντολή του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο δήμαρχος του Αργους, Δημήτρης Καμπόσος, μετά από τις αναφορές του για το Γιάννη Μπουτάρη.

Σε ανακοίνωση της ΝΔ σημειώνεται ότι: «Οι σημερινές αναφορές του δημάρχου Αργους Δημήτρη Καμπόσου για τον Γιάννη Μπουτάρη είναι χυδαίες και απολύτως καταδικαστέες. Με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ετέθη ήδη εκτός κόμματος».

Την ίδια στιγμή «απαράδεκτα και ρατσιστικά» χαρακτηρίζει τα σχόλια του Δ. Καμπόσου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας «δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Συγκεριμένα ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφει στο λογαριασμό του στο Twitter:

«Ο κ. Καμπόσος διεγράφη για τα απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλιά του. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Οι δηλώσεις Καμπόσου

Υπενθυμίζεται ότι οι αναφορές του Δ. Καμπόσου για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης έχουν ως εξής: «Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων και δεν μπορεί λέει να ταλαιπωρείται ο Μπουτάρης. Ο Μπουτάρης μπορεί να λέει ό,τι θέλει να κάνει εκπομπές μέσα σε πορνεία. Να βρίζει όποιον θέλει, να λέει τον Καμμένο ότι δεν τον γουστάρει και ότι είναι χοντρός. Ότι θέλει ξύλο ο μητροπολίτης Πειραιώς και μύρια χίλια άλλα.

Αυτά όλα μπορεί να τα λέει ο Μπουτάρης γιατί φοράει το καπελάκι. Εμείς επειδή δε φοράμε το καπελάκι δεν μπορούμε να τα λέμε και πρέπει να μας επιτίθενται όλοι».

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαγραφή του δημάρχου Άργους – Μυκηνών άργησε 20 μέρες

Της ανακοίνωσης της διαγραφής προηγήθηκε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αναφερόταν στις δηλώσεις του κ. Καμπόσου.

«Το νέο ακροδεξιό παραλήρημα και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί του δημάρχου Άργους και μέλους της ΠΕ της ΝΔ Δ. Καμπόσου εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη» ανέφερε η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι: «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης κάλυψαν το στέλεχος της ΝΔ για την πανηγυρική του ανάρτηση για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης και δεν τον διέγραψαν, παρά μόνο ανακοίνωσαν ότι θα κληθεί σε απολογία».

Της πρώτης ανακοίνωσης ακολούθησε και δεύτερη μετά τη διαγραφή, του Δ. Καμπόσου από τη ΝΔ στην οποία αναφέρεται: «Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 20 μέρες μετά την αρχική χυδαία επίθεση του δημάρχου ‘Αργους και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Καμπόσου, κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για να βρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το θάρρος και να τον διαγράψει από το κόμμα του».

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι « χρειάστηκε μάλιστα, να μεσολαβήσει άλλη μια χυδαία επίθεση -η σημερινή- του Δ. Καμπόσου κατά του Γ. Μπουτάρη μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει ένα στέλεχος του που δεν είχε κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιεί ρατσιστική και αντισημιτική ρητορική». Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ επισημάνει στην ανακοίνωση του ότι «το δυστύχημα είναι πως όλα αυτά δεν μας ξαφνιάζουν. Εξοργίζουν, όμως, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες».