«Βροχή» από επείγοντα νομοσχέδια πέφτει στο Κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως κάνει κατάχρηση του δικαιώματος που της προσφέρει ο Κανονισμός της Βουλής και καταθέτει το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο με επείγουσες διαδικασίες.

Έτσι, κατατέθηκε και ψηφίστηκε χθες με φαστ τρακ κοινοβουλευτικές διαδικασίες το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το ογκωδέστατο νομοσχέδιο που περιελάμβανε 123 άρθρα κι απαριθμούσε περί τις 500 σελίδες πέρασε άρον άρον απο την Βουλή χωρίς ωστόσο να περιέχει σημαντικές μνημονιακές ρυθμίσεις.

Το γεγονός φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από την αντιπολίτευση που στηλίτευσε την διαδικασία κάνοντας λόγω για ευτελισμό του Κοινοβουλίου. Και πριν προλάβει να “στεγνώσει το μελάνι” από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας κατατίθεται στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κι Ανάπτυξης για την “Αναμόρφωση του δικαίου των Ανωνύμων Εταιρειών” ως επείγον.

Ήδη το νομοσχέδιο βρίσκεται σε επεξεργασία στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Δευτέρα και να ψηφιστεί το απόγευμα της Τρίτης. Και πριν ψηφιστεί το επείγον νομοσχέδιο για τις Ανώνυμες Εταιρείες η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει στην Βουλής και πάλι ως επείγον το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης με στόχο να ψηφιστεί ως το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης. Με λίγα λόγια, μέσα σε μόλις μια εβδομάδα από το Κοινοβούλιο θα περάσουν τρία κρίσιμα νομοσχέδια με διαδικασία «άψε σβήσε».