Χρηματοδότες που θα τους βοηθήσουν να μετουσιώσουν σε προϊόν το «xBand» ένα wearable τελευταίας τεχνολογίας, που θα βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων σε χιονοδρομικά κέντρα, πρόκειται να αναζητήσει η ομάδα μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, που απέσπασε το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση».

Το διαγωνισμό  στον οποίο συμμετείχαν 133 σχολεία από όλη την Ελλάδα, διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Το «xBand» είναι μία συσκευή που φορά ο χρήστης στο χέρι του και παρακολουθεί ζωτικά σημεία του χρήστη (θερμοκρασία και καρδιακό ρυθμό), συλλέγει πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία του και σε περίπτωση κινδύνου, δίνει ειδοποίηση σε έναν κεντρικό υπολογιστή για να σταλούν πρώτες βοήθειες.

Μετά τη βράβευση του προϊόντος της εικονικής τους επιχείρησης, οι μαθητές και ιδιαίτερα εκείνοι που φέτος αποφοιτούν, σκέφτονται να μην εγκαταλείψουν την ιδέα τους και να βρουν χρηματοδότες πραγματικούς και να προχωρήσουν στην υλοποίησή της, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια και σύμβουλος του προγράμματος Αντιγόνη Πυροβέτση.

«Εχουν κοστολογήσει ολόκληρο το σύστημα και την υποστήριξη πίσω από αυτό. Σκέφτονται να απευθυνθούν σε μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα», ανέφερε η κ. Πυροβέτση, προσθέτοντας «πως το κέρδος για τους μαθητές που συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα είναι ότι «διαπιστώνουν τις δικές τους αεριόριστες δυνατότητες, χωρίς να υπάρχει παρέμβαση από τον καθηγητή παρά για να τους παροτρύνει να φτάσουν εκεί που μπορούν»».

Η μαθητική επιχείρηση «Helme.t» από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, κέρδισε το πρώτο βραβείο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» και το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, στις 16-18 Ιουλίου στο Βελιγράδι. Την τρίτη θέση απέσπασε η εταιρεία «Ομηρος – Ρίχνω Φως στον Πολιτισμό» από το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, ενώ την 4η θέση κατέκτησε η εταιρεία «Α. FREedge» από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση.