Σε κατάθεση αιτήματος συντηρητικής κατάσχεσης εις βάρος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας Folli Follie, με σκοπό τη διασφάλιση των νομικών δικαιωμάτων των επενδυτών, αλλά και σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς προχωρά η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών.

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους στις 28 Μαΐου 2018 είχαν κατηγορήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για αδράνεια εξαιτίας της καθυστερημένης κατά 24 ημέρες αναστολής της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το 70% της αξίας της, πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα συνάντηση με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συνάντηση. «Κατόπιν αιτήματός μας είχαμε συνάντηση με εκπροσώπους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές ότι υπάρχει ανάγκη για διαφύλαξη της αγοράς αλλά και για αντιμετώπιση τυχόν φαινομένων χειραγώγησης των μετόχων και παραπλάνησης των επενδυτών» εξηγεί ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Επενδυτών Γιώργος Κυριακόπουλος. Ο ίδιος σημείωσε ότι από μέρους της Επιτροπής τονίστηκε ότι έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες που στόχο είχαν την ισορροπία της χρηματιστηριακής αγοράς και όχι μόνο τη μετοχή της Folli Follie.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της Ενωσης Ελλήνων Επενδυτών υπογράμμισαν την καθυστέρηση που σημειώθηκε αναφορικά με την αντίδραση των Αρχών και κατέθεσαν πρόταση σύμφωνα με την οποία στο μέλλον θα πρέπει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, από τη στιγμή που έλθει σε γνώση της επίσημη έκθεση ή καταγγελία εις βάρος εισηγμένης και η εμπλεκόμενη εταιρεία δεν δώσει στο διάστημα τριών ημερών τις αναγκαίες απαντήσεις, να προχωρά σε αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της.