Ως γνωστόν, την Τρίτη στα «ΝΕΑ» και στην στήλη του «Μικροπολιτικού» αποκαλύφθηκε μια άγνωστη ιστορία που εκτυλίχθηκε πριν μερικούς μήνες. Σύμφωνα λοιπόν με το ακριβές ρεπορτάζ, ένα ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων έπεσε θύμα διάρρηξης στο σπίτι του και ενημέρωσε ο ίδιος για το συμβάν το γειτονικό Αστυνομικό Τμήμα της οδού Καλλιδρομίου.
Το ρεπορτάζ αναπαράχθηκε από πολλές ιστοσελίδες και προκάλεσε αίσθηση αλλά και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα που είχαν να κάνουν με την ταυτότητα της συλλογικότητας, τα όρια ανομίας και νόμου, τα ίδια τα Εξάρχεια ως περιοχή. Αλλωστε ο Ρουβίκωνας είναι σταθερά στην επικαιρότητα με τις συνεχείς ακτιβιστικές δράσεις και παρεμβάσεις σε ξένες πρεσβείες, φορείς κ.τ.λ. με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να δηλώνει προσφάτως στα «ΝΕΑ», ότι είναι «πάνω από 100 περιπτώσεις στις οποίες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μέλη της ομάδας αυτής». 
Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Δεν πέρασε βέβαια ούτε μια μέρα από το δημοσίευμα και ο εκ των ηγετών του Ρουβίκωνα επιβεβαίωσε πλήρως το δημοσίευμα με ανάρτηση στον προσωπικό του (αποκλεισμένο) λογαριασμό στο Facebook, με επιθετικό τόνο και σε κείμενο 285 λέξεων, επικαλούμενος λόγους αυτοπροστασίας. «Στο σημερινό πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» αλλά και σε δεκάδες άλλα ειδησεογραφικά blogs κυκλοφόρησε η «είδηση» πως έγινε «διάρρηξη σε σπίτι ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα και αυτός πήρε την Αστυνομία». Επειδή αυτή η «είδηση» αφορά εμένα, θα διευκρινίσω κάποια πράγματα. Οντως πριν μερικούς μήνες κάποιοι μπούκαραν στο σπίτι μου. Σε αυτήν την «διάρρηξη» παρατήρησα κάποια πράγματα που δεν συνάδουν με μία απλή διάρρηξη από κλεφτρόνια», ανέφερε στο κείμενό του και βεβαίως, δίνοντας τη δική του διάσταση και ερμηνεία για την διάρρηξη αλλά και τη δική του αντίδραση, επιβεβαιώνοντας καταρχάς το συμβάν.
Για παράδειγμα, θέτει ως προβληματισμό και αναλύει το όλο περιστατικό δίνοντας και μερικές λεπτομέρειες: «1) Η πόρτα δεν είχε κανένα σημάδι παραβίασης, και κλειδιά του σπιτιού μου δεν έχει κανένας άλλος. Βέβαια, έχουν κατασχεθεί δεκάδες φορές για ώρες ή και για μέρες από την Ασφάλεια. 2) Πήραν ένα χρηματικό ποσό αλλά κάποια άλλα χρήματα που ήταν σε εμφανέστατο σημείο δεν τα έκλεψαν. 3) Πήραν προσωπικές μου σημειώσεις αλλά και εσωτερικά κείμενα της ομάδας που περιγράφουν την εσωτερική λειτουργία της. 4) Πήραν προσωπικά μου αντικείμενα μηδενικής αξίας (που όμως είχαν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα και dna)», αναφέρει.
MIA «ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΥΠΟΘΕΣΗ. Και καταλήγει με μερικά ακόμη ερωτήματα αφού περιγράφει ως «περίεργη» τη διάρρηξη: «Τα κλεφτρόνια γιατί να πάρουν προσωπικά αντικείμενα που δεν είχαν αξία; Γιατί πήραν κείμενα της ομάδας και σημειώσεις; Τα υπόλοιπα λεφτά γιατί τα άφησαν; Τόσο επαγγελματίες ήταν που δεν άφησαν κανένα σημάδι παραβίασης; Αυτή η «διάρρηξη» προφανώς μου φάνηκε πολύ περίεργη και φυσικά ήξερα ότι πλέον κάτι άγνωστοι έχουν στην κατοχή τους προσωπικά μου αντικείμενα με αποτυπώματα και γενετικό μου υλικό, και με τον κίνδυνο να μπορούν να τα «φυτέψουν» οπουδήποτε. Ως ελάχιστη αυτοπροστασία δήλωσα την κλοπή σε ένα Α.Τ. έτσι ώστε να έχω ένα πειστήριο σε περίπτωση προβοκάτσιας και όχι φυσικά για να με προστατεύσει η αστυνομία ή να βρει τους «κλέφτες». Και τώρα θα παρακαλέσω οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι να βγάλουν τον σκασμό! Υ.Γ: Αν ποτέ δούμε δημοσιευμένα τα κείμενα της ομάδας που πήραν απ" το σπίτι μου, θα μάθουμε και ποιοι είναι οι κλέφτες!», είναι η δική του κατάληξη για ένα περιστατικό που πάντως προκάλεσε αίσθηση και που άνοιξε τον διάλογο και στο εσωτερικό του αντιεξουσιαστικού χώρου.