Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στους τελικούς των πλέι-οφ και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ των Ανδρών, με 3-2 νίκες επί της ΑΕΚ.

Στον πέμπτο και αποφασιστικό αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 24-23 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη και ολοκλήρωσαν με νταμπλ την παρθενική σεζόν τους στο άθλημα , στο οποίο εισήλθαν πέρυσι το καλοκαίρι,μετά τη συγχώνευση με τον -περσινό πρωταθλητή- ΙΕΚ Ξυνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος χάντμπολ, ο Eρασιτέχνης Ολυμπιακός ολοκληρώνει μία χρόνια σχεδόν απόλυτης κυριαρχίας εντός συνόρων, με νταμπλ σε γυναικείο μπάσκετ, γυναικείο βόλεϊ, ανδρικό και γυναικείο πόλο και ανδρικό χάντμπολ, καθώς επίσης και με το πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών (συν το League Cup). Επιπλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο βόλεϊ (Challenge Cup γυναικών) και διεκδικούν το Champions League στο πόλο , ενώ οι άνδρες του βόλεϊ ήταν φιναλίστ στο Challenge Cup και οι γυναίκες του πόλο στο LEN Trophy.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.Αφορμή ήταν ένα σκληρό φάουλ του Βαμβακά στον Τζηρά.Οι δύο παίκτες λογομάχησαν, στην ένταση πήραν μέρος κι άλλοι με αποτέλεσμα να ακολουθήσει γενική σύρραξη. Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Βαμβακάς και Κρητικός αντίκρυσαν την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίτσεβιτς, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 4, Κανδύλας 2, Σανίκης 3, Τσακνής, Αλβανός 3, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης 1, Χoγκάς 6, Ζαμπούνης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 1, Βαμβακάς 1, Αργυρού 3, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 4, Μυλωνάς 3

Συγχαρητήρια από την ΠΑΕ

Συγχαρητήρια στην ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα με μεγάλη ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ, έστειλε η ΠΑΕ. Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους συγχαίρουν όλους τους συντελεστές της επιτυχίας και κάνουν λόγο για ιστορικό νταμπλ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ομάδας χάντμπολ του Συλλόγου μας, για την κατάκτηση -με μεγάλη ανατροπή στη σειρά- του πρώτου πρωταθλήματος και ιστορικού νταμπλ!

Πρόκειται για μία ακόμη σπουδαία επιτυχία, στην ένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς!