Η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA) ζήτησε την Τετάρτη να γίνουν συζητήσεις «ανοικτές και με διαφάνεια» με την FIFA για τα μελλοντικά σχέδια του προέδρου της, Τζιάνι Ινφαντίνο, συμπεριλαμβανομένου του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων με 24 ομάδες.

«Όσον αφορά τα σχέδια για τις διοργανώσεις της FIFA, όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα εθνικών ομάδων και το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, η Ένωση επιθυμεί ανοιχτές και διαφανείς συζητήσεις, χρησιμοποιώντας τα συνήθη κανάλια επικοινωνίας μεταξύ ECA και FIFA» ανακοίνωσε η ECA, μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της στη Βαρσοβία.

«Είναι σημαντικό για εμάς να συμμετέχουμε στις συζητήσεις και στις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Συλλόγων και πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι.

Ο Ινφαντίνο σκοπεύει να αναδιαρθρώσει πλήρως το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων και στη θέση του να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα κερδοφόρο διοργάνωση με 24 ομάδες, η οποία θα διεξάγεται κάθε 4 χρόνια. Το νυν τουρνουά διοργανώνεται κάθε χρόνο με 7 ομάδες. Εξετάζει επίσης να διοργανώσει παγκόσμιο πρωτάθλημα εθνικών ομάδων κάθε δύο χρόνια (8 ομάδων).

Προκειμένου να προωθήσει την ιδέα του, ο Ινφαντίνο ξεκίνησε απευθείας συζητήσεις με μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, παρακάμπτοντας αντιπροσωπευτικούς οργανισμούς όπως η ECA ή την Ένωση Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων (EPFL).

Η FIFA απάντησε ότι όλοι οι εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου ενημερώθηκαν για τα σχέδια δημιουργίας αυτών των διοργανώσεων, αφού παρουσιάστηκαν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεργατών.