Είστε διακοπές και σας έτυχε κάτι σοβαρό και θέλετε να αποστείλετε κάποιο μήνυμα έκτακτης ανάγκης μαζί και τις συντεταγμένες σας ή να απευθύνετε άμεσα κάποιο ερώτημα σχετικά με κάποιο δικαίωμά σας ως ταξιδιώτης ή να υποβάλετε κάποια καταγγελία;Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, δημιούργησε το «Traveler Rights GR», μία καινοτόμα εφαρμογή κινητών τηλεφώνων η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε όλα τα παραπάνω και όχι μόνο.

Η νέα αυτή εφαρμογή, αποτελεί ένα χρήσιμο ενημερωτικό και συμβουλευτικό εργαλείο για την προστασία των δικαιωμάτων των Ταξιδιωτών στην Ελλάδα, καθώς παρουσιάζει απλά και κατανοητά το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού (μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, αγορές, κ.λ.π.).

Η εφαρμογή, εκτός από την ολιστική πληροφόρηση των δικαιωμάτων του Ταξιδιώτη, χωρισμένη σε ενότητες και υπό ενότητες (αεροπορικά ταξίδια, ακτοπλοϊκά ταξίδια, μετακίνηση με ταξί, διαμονή σε ξενοδοχεία κ.ά.), έχει πολλαπλές χρήσεις.

Στο app συμπεριλαμβάνεται τηλεφωνικός κατάλογος, ο οποίος διαθέτει όλες τις επαφές των τουριστικών υπηρεσιών (Αεροδρόμια, Λιμάνια, Τουριστική Αστυνομία, Πρεσβείες κ.α.), με στοιχεία επικοινωνίας, όπως, διευθύνσεις, e-mail και url. Η λειτουργία αυτή, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να καλεί από το κινητό του με απευθείας κλήση μέσω του app, με τους ενσωματωμένους χρόνους ομιλίας του προγράμματος Κινητής τηλεφωνίας που έχει επιλέξει.

Η εφαρμογή TravelerRightsGr είναι διαθέσιμη σε ελληνικά και αγγλικά, ενώ είναι σχεδιασμένη για συσκευές ANDROID και iOS.

Ο επισκέπτηςμπορείνα στείλει και ηλεκτρονική αίτηση μέλους στην Ε.Ε.Κ.Ε. εάν σαρώσει τοQR CODE.