Συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, διοργανώνεται αύριο Τετάρτη και στον Βόλο, όπου φορείς, σύλλογοι κι επαγγελματικές οργανώσεις καλούν τους Βολιώτες να διαδηλώσουν ότι το όνομα «Μακεδονία» είναι ελληνικό και αποτελεί κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού και έθνους.

Το παμμαγνησιακό συλλαλητήριο τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική παραλία του Βόλου στις 7.30 το απόγευμα.

Η πρόεδρος του συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Μέγας Αλέξανδρος», Βέτα Μπελιτσιώτη, είπε ότι «δεν παραχωρούμε το όνομα ‘Μακεδονία’ και το πρόβλημα δεν είναι, ούτε πολιτικό, ούτε κομματικό. Η Μακεδονία είναι μία και ανήκει στην Ελλάδα, δεν ανήκει στους Σλάβους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό».

Τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, όσο και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Επαγγελματιών και Εμπόρων Βόλου, θα κρατήσουν αύριο κλειστή την αγορά και καλούν τον κόσμο σε μαζική συγκέντρωση μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κύριος ομιλητής στο συλλαλητήριο θα είναι ο καθηγητής στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Αθανάσιος Καραθανάσης, Ομιλία θα εκφωνήσει και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.