Ανάστατη είναι όλη η Άμφισσα για τη δολοφονία ενός 13χρονου κοριτσιού από γνωστό επιχειρηματία της περιοχής ο οποίος σκότωσε κατά λάθος το κορίτσι αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Η Αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό και γίνεται μεγάλη κινητοποίηση από το φόβο βεντέτας και σοβαρών επεισοδίων μετά την κηδεία της κοπέλας.

Σύμφωνα με το tvstar ο επιχειρηματίας φέρεται να πέρασε με το αυτοκίνητό του μέσα από τον καταυλισμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθυνόταν προς τον στάβλο του και ότι έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητά παρόλο που βρισκόταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους Ρομά και τον επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καταζητούμενος πλέον άνδρας έφυγε από τον καταυλισμό, πήγε πήρε το όπλο του και επέστρεψε!

Ο επιχειρηματίας φέρεται να άφησε το αυτοκίνητό του αρκετά μακριά και πυροβόλησε προς τον καταυλισμό.

Το άτυχο κορίτσι χτυπήθηκε στο κεφάλι και τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ένας ακόμη Ρομά τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης είχε προηγούμενα με τους Ρομά, καθώς του είχαν διαρρήξει το σπίτι, ωστόσο από την αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται να έχει προηγηθεί κάποιο συμβάν τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες και ότι η παρεξήγηση έγινε διερχόμενος από τον καταυλισμό.

Πανικός

Ο δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίστηκε ενώ στην Άμφισσα επικράτησε πανικός. Στον καταυλισμό, στο κέντρο της πόλης, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το πτώμα της 13χρονης.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν αμέσως με τον φόβο επεισοδίων. Οι ρομά εντόπισαν το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη και το έκαψαν, ενώ έσπασαν και την επιχείρησή του. Απειλούν δε ότι θα κάψουν την πόλη αν δε βρεθεί ο δολοφόνος.

Αποτέλεσμα εκτός από την τραγική απώλεια ενός ανήλικου ατόμου, ήταν να ξεσηκωθεί ολόκληρος ο καταυλισμός. Μάλιστα κάποιοι Ρομά, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του 34χρονου που το είχε παρατήσει λίγο παραπάνω προκειμένου να εξαφανισθεί. Επίσης έσπασαν το μαγαζί που διατηρεί στην Άμφισσα.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε πλήρη εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, χθες (04-06-2018) βραδινές ώρες, μετέβη σε καταυλισμό περιοχής της Άμφισσας Φωκίδας, όπου πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 13χρονης ημεδαπής, καθώς και τον τραυματισμό (στο πόδι) ενός 35χρονου ημεδαπού.

Από αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν στην περιοχή, εντοπίστηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 34χρονου, επί της επαρχιακής οδού Άμφισσας – Βίνιανης, το οποίο πυρπόλησαν άγνωστοι δράστες, ενώ επίσης άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές σε κατάστημα που διατηρεί ο 34χρονος, στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας.

Ερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του ανήλικου κοριτσιού.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών.