Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση των αστυνομικών μετά τη «δολοφονική ενέδρα», όπως καταγγέλλουν, εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μετά το μπαράζ επιθέσεων από ομάδες αναρχικών στα Εξάρχεια.

Σε οργανωμένη επιχείρηση, προχθές, λίγο μετά τις 10 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, ομάδων αναρχικών εκτόξευσε περισσότερες από 30 μολότοφ. Στόχος ήταν η κλούβα διμοιρίας των ΜΑΤ κατά την αποχώρησή της από το τουρκικό προξενείο. Το ανησυχητικό της επίθεσης είναι ότι οι ομάδες έδρασαν συντεταγμένα και βάσει σχεδίου έστησαν ενέδρα. Μόλις η κλούβα πέρασε το κτίριο του Φυσικού του ΑΠΘ, η πρώτη ομάδα κρούσης έστησε οδοφράγματα στην οδό Αγίου Δημητρίου και ταυτόχρονα η δεύτερη ομάδα εξαπέλυε επίθεση με μολότοφ. Η επίθεση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που με ανακοίνωση καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί έχουν καταντήσει «ζωντανοί στόχοι» και θέτει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προ των ευθυνών της. Και το σημαντικότερο βήμα είναι ότι η Ενωση θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες και θα διερευνήσει αν ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ή αν αντιμετωπίσθηκε σαν επίθεση ρουτίνας.

Συγκρούσεις με μολότοφ και χρήση χημικών έγιναν το Σαββατοκύριακο και στην Αθήνα με επιθέσεις σε διμοιρίες της Χαριλάου Τρικούπη και της Τοσίτσα.