Πόσες φορές πηγαίνοντας στην παιδική χαρά με το παιδί σας ή το ανιψάκι σαςοργιστήκατε από την εικόνα εγκατάλειψης που είδατε;Τις πρώτες δώδεκα σύγχρονες και ασφαλείς Παιδικές Χαρές με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρέδωσε προς χρήση τη Δευτέρα ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.). Θα ακολουθήσουν άλλες δεκαέξι μέχρι το φθινόπωρο και θα γίνειη ανάθεση για άλλες δώδεκα.

«Μέσα από μία πολύ απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία, προχωράμε με υπευθυνότητα ώστε σε λίγο καιρό όλες οι Παιδικές Χαρές της μεγάλης μας πόλης, όχι μόνο να τηρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και να είναι σύγχρονες, αλλά και να συμβάλουν στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών της Αθήνας» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές δεδομένου ότι τηρούν τις προδιαγραφέςασφαλείας της ΕΕ και την ισχύουσα νομοθεσίαείναι:

1) Χελντράιχ 15, Νέος Κόσμος,

2) Πλατεία Αγ. Ιωάννη Βουλιαγμένης,

3) Δαφνομίλη & Πατριάρχου Φωτίου, Νεάπολη Εξαρχείων,

4) Δεινοκράτους, Κολωνάκι,

5) Ούμπλιανης & Διοχάρους, περιοχή Κάραβελ,

6) Κλεόβιδος & Ονάτα, Κολοκυνθούς,

7) Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα,

8) Πυτιούντος & Ερμωνάσσης, Θερμίδα,

9) Βικέλα & Λαμπάκη, Κάτω Πατήσια,

και 10) Σεράφειο δήμου Αθηναίων – Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη – Πετράλωνα.

Επίσης, άλλες δύο ανάλογων προδιαγραφών παιδικές χαρές λειτουργούν στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, σχεδιασμένες από την αρχή σύμφωνα με τα τελευταία διεθνή πρότυπα, στις οποίες υλοποιούνται ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

«Εως το τέλος του 2019 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της αποκατάστασης και της πιστοποίησης του συνόλου των 70 παιδικών χαρών που είναι στην αρμοδιότητα του ΟΠΑΝΔΑ, ώστε να γίνουν ασφαλής προορισμός για τα παιδιά όλων των ηλικιών» επεσήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, Κωστής Μπιτζάνης.

Ολες οι Παιδικές Χαρές που παραδίδονται στο κοινό φυλάσσονται, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους φθορά, βανδαλισμός και καταστροφή, υλοποιώντας το Σύστημα Διαχείρισης των Παιδικών Χαρών που διενεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-7 και την ισχύουσα νομοθεσία και εξασφαλίζει την τήρηση όλων των προϋποθέσεων συντήρησης, φύλαξης, καθαριότητας και προδιαγραφών αξιολόγησης που υποχρεούται να εφαρμόζει ο δήμος Αθηναίων.

Οι δημότες μπορούν να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα εντοπίζουν στους χώρους των Παιδικών Χαρών στο τηλ. 210 3646857 του ΟΠΑΝΔΑ.