Τα SUV είναι η πιο δημοφιλή κατηγορία οχημάτων. Τα μικρά οχήματα …περιπέτειας, εκτός από τα αστικά τους καθήκοντα, μπορούν άνετα να παίξουν τον ρόλο του εκδρομέα, με όπλο το υπερυψωμένο αμάξωμα τους.

Όπως υπάρχουν μυστικά , όπως για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να περάσετε εμπόδια, όπως όπως κορμούς, βράχια και λακκούβες.

Πρώτη συμβουλή, όταν περνάτε τέτοιοι είδους εμπόδια – πχ ένα χαντάκι – είναι καλύτερα να το περάσετε υπό γωνία έτσι ώστε μόνο ένας τροχός να βρίσκεται μέσα στο χαντάκι κάθε στιγμή. Αυτό επιτρέπει στους υπόλοιπους τροχούς να έχουν καλή πρόσφυση με το έδαφος. Αν περάσετε κάθετα από το χαντάκι τότε ολόκληρος ο άξονας θα πάψει να δίνει κίνηση και θα δυσκολευτείτε περισσότερο.

Πριν περάσετε από μεγάλα βράχια ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε μια μικρή ράμπα από μικρότερα βράχια εμπρός και πίσω από το εμπόδιο ώστε να μετριάσετε την απότομη κλίση του εμποδίου.

Επειδή στο κάτω μέρος του οχήματός σας βρίσκονται πολλά ευαίσθητα αλλά ζωτικά εξαρτήματα όπως διαφορικά, άξονες, κιβώτιο ταχυτήτων, λεκάνη λαδιού, ντεπόζιτο καυσίμου κ.α. είναι πολλές φορές προτιμότερο να περάσετε ένα εμπόδιο πατώντας με την ρόδα επάνω του και περνώντας προσεκτικά, παρά να το περάσετε ανάμεσα από τους τροχούς στο κέντρο του οχήματος.