«Δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο πατριώτες» δήλωσε για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο της Βέροιας.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα που βρίσκεται αυτές τις ώρες στην κορύφωσή του και υπογράμμισε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να λύσει με εθνικά επωφελείς όρους μια εκκρεμότητα που ταλανίζει τη χώρα πάνω από 25 χρόνια».

«Όλοι εκκινούνε με βάση την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων» είπε και πρόσθεσε ότι είναι απερίσκεπτο και επιπόλαιο το γεγονός ότι ορισμένοι προσπαθούν σήμερα να βάλουν νέες διαχωριστικές γραμμές σε αυτά τα ζητήματα».

Ο κ. Σκουρλέτης, σημείωσε, ότι «στα εθνικά ζητήματα πρέπει να επιδιώκουμε τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις», δήλωσε ότι δεν συμφωνεί «με οποιουσδήποτε αφορισμούς που με εύκολο τρόπο βάζουν ταμπέλες από εδώ και από εκεί: εθνομηδενιστές, προδότες, ακροδεξιοί, κτλ» και πρόσθεσε πως «αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση και ίσως να απευθύνονται σε έναν κόσμο που λειτουργεί περισσότερο με το θυμικό του και λειτουργεί αντανακλαστικά».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ακπόμη ότι «από τις πολιτικές ηγεσίες και τα πολιτικά κόμματα επιβάλλεται ωριμότητα και να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε μια συγκυρία που φαίνεται ότι μας δίνει μια ευκαιρία» προσθέτωντας τέλος : «Μακάρι να ολοκληρωθεί αυτή η ευκαιρία. Θα φανεί, αλλά επαναλαμβάνω: μη δημιουργούμε ψεύτικους και τεχνητούς διχασμούς στα εθνικά ζητήματα».