«Αρρυθμίες» σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των καρδιοπαθών ασθενών προκαλεί η βλάβη του μοναδικού (πλην όμως παλαιού) αγγειογράφου που διαθέτει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο «Ευαγγελισμός»

Μοιραία, το ΕΚΑΒ έχει αναλάβει το ρόλο του «τροχονόμου» τις τελευταίες εννέα ημέρες, διακομίζοντας τα επείγοντα περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής, όπως είναι για παράδειγμα το «Σισμανόγλειο» και το «Αττικόν».

Και αυτό διότι στον «Ευαγγελισμό» δεν υπάρχει η δυνατότητα της αντιμετώπισης του οξέως εμφράγματος με πρωτογενή αγγειοπλαστική.

Συνεπώς και δεδομένου ότι αύριο, Παρασκευή, ο Ευαγγελισμός έχει γενική εφημερία, το νοσοκομείο έχει ήδη ενημερώσει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) για την αδυναμία αντιμετώπισης ασθενών με οξύ έμφραγμα.

Το ίδιο συνέβη και κατά τις προηγούμενες δύο γενικές εφημερίες, με αποτέλεσμα να προκαλείται συμφόρηση στις Καρδιολογικές κλινικές άλλων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, σε κάθε εφημερία εξετάζονται 100 με 120 ασθενείς στο Καρδιολογικό τμήμα και από αυτούς εισάγονται 25 εκ των οποίων οι 4 με 5 με οξύ έμφραγμα.

Σημειώνεται, ότι πριν από περίπου 10 μήνες ο αγγειογράφος είχε υποστεί και άλλη βλάβη για την αντικατάσταση της οποίας χρειάστηκε να μεσολαβήσουν αρκετές ημέρες. Μάλιστα, τότε είχε γίνει προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι επιμένουν ότι οι σφιχτοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων του ΕΣΥ, η απουσία επαρκούς συντήρησης του εξοπλισμού αλλά και η παλαιότητα της πλειονότητας των μηχανημάτων έχουν δημιουργήσει ένα σύνθετο πρόβλημα στα δημόσια νοσηλευτήρια, παρά την αυξημένη ζήτηση (λόγω κρίσης) «παραγωγής» εξετάσεων.