Η UEFA ανακοίνωσε ότι δεν θα επιβάλει κυρώσεις εναντίον του Σέρχιο Ράμος για το χτύπημα (αγκωνιά) κατά του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ Λόρις Κάριους, δύο λεπτά πριν το πρώτο γκολ της Ρεάλ, στη διάρκεια του τελικού του Champions League, το περασμένο Σάββατο, στο Κίεβο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πειθαρχικός κανόνας που επιτρέπει την έναρξη έρευνας σε περιπτώσεις σοβαρής συμπεριφοράς που δεν βλέπουν οι διαιτητές, «δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση». Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν, επίσης, ότι ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης ωθείται προς τον Γερμανό τερματοφύλακα από τον αμυντικό της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Η UEFA δήλωσε ότι «δεν υπήρξε άλλη διαμαρτυρία». Οι οπαδοί της αγγλικής ομάδας και οι φίλαθλοι της Αιγύπτου ήταν πάντως εξοργισμένοι με τον Ράμος επειδή, κατά την κρίση τους, ο πολύ δυναμικός αυτός στόπερ τραυμάτισε σκόπιμα τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος αντικαταστάθηκε λόγω του χτυπήματος στον ώμο, στο 31ο λεπτό.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι είχαν υπογράψει μια ηλεκτρονική αναφορά ζητώντας από τη FIFA και την UEFA να τιμωρήσουν τον Σέρχιο Ράμος για «σκόπιμη βλάβη» στον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της νίκης 3-1 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Λίβερπουλ, ο Ράμος έριξε τον Σαλάχ στο έδαφος, έχοντας «κλειδώσει» το χέρι του αντιπάλου του, που τραυματίστηκε στον ώμο.

Η φάση συνέβη στο 25ο λεπτό, ο Αφρικανός φορ προσπάθησε να συνεχίσει αλλά αντικαταστάθηκε έξι λεπτά αργότερα. Η αιγυπτιακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι έχουν πειραχτεί οι σύνδεσμοι του 26χρονου επιθετικού στον ώμο, αλλά δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα ως προς την ανάκαμψη του, με αποτέλεσμα ο Σαλάχ να κινδυνεύει να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο αρχίζει στις 14 Ιουνίου στη Ρωσία.