Για άλλους λάνσαραν τα αποφθεγματικά τσιτάτα τους ο Γκάρι Λίνεκερ και ο Πάουλο Κοέλιο, άλλος τα επιβεβαιώνει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο και γεύεται τους καρπούς τους… Στο τέλος της προχθεσινής ημέρας, στη Βοστώνη, ο ΛεΜπρον Τζέιμς έγινε για άλλη μια φορά αυτός που όταν θέλει να πετύχει κάτι, τότε ολόκληρο το Σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρει… Και την ίδια στιγμή αποδείχθηκε ξανά πως και το μπάσκετ είναι ένα απλό παιχνίδι στο οποίο δέκα άνδρες κυνηγούν μια μπάλα επί σαράντα οκτώ λεπτά και στο τέλος νικά ο λεγάμενος…

Δεν νικά πάντα, τουναντίον συνήθως χάνει! Για την ακρίβεια σε επτά παρουσίες σε τελικούς έχει να επιδείξει τρεις τίτλους και τέσσερις αποτυχίες, αλλά είναι πάντοτε απίκο όποια φανέλα κι αν φορά!

Ο,τι χρειάζεται

Οι Καβαλίερς άλωσαν το TD Garden νικώντας στον έβδομο τελικό της Ανατολής τούς Σέλτικς με 87-79 χοροστατούντος του King James, ο οποίος θα σουλατσάρει για όγδοη φορά στους τελικούς απέναντι στους Ρόκετς ή στους Γουόριορς που αναμετρούνταν σήμερα τα ξημερώματα στο δικό τους Game 7. Με αυτή την ένατη στο σύνολο και όγδοη απανωτή παρουσία του σε τελικούς (Μαϊάμι 4, Καβαλίερς 4), ο 33άχρονος φόργουορντ ισοφαρίζει τον Φρανκ Ράμσι και πλέον κυνηγάει τον Τομ Χέινσον, τον Σαμ Τζόουνς (9) και τον Μπιλ Ράσελ (10).

Απέναντι σε μια ομάδα που μετρούσε δέκα σερί εντός έδρας νίκες στα φετινά πλέι οφ, ο Τζέιμς υπήρξε για άλλη μια φορά ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του παιχνιδιού με 35 πόντους, 15 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 2 τάπες που «έγραψε» σε 48 λεπτά!

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα και η πιο τρανή απόδειξη της ισχυρής θέλησης, της γενναιότητας, της αποφασιστικότητας και της προσήλωσης του: ότι δεν βγήκε από το γήπεδο, ούτε για ένα δευτερόλεπτο!

«Αυτή τη στιγμή νιώθω σαν να έχω παίξει έξι μαζεμένες σεζόν σε μία» παραδέχθηκε ο Λεμπρόν, ο οποίος δεν έλειψε σε κανένα από τα εκατό φετινά ματς των Καβαλίερς και σε κάθε περίπτωση δίνει νόημα στο μότο τους: Whatever it takes, τουτέστιν ό,τι χρειάζεται.

Για την ακρίβεια ο γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου του 1984 φόργουορντ κάνει παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζεται, αντιβαίνοντας στη λογική, στη φύση, στους κανόνες του παιχνιδιού και στον ίδιο του τον εαυτό!