Βίοι μη παράλληλοι θα έλεγε κανείς για τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και τον διεκδικητή του τίτλου Ολυμπιακό, που ίσως και απόψε να κλείσουν το ραντεβού τους.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (18.30, ΕΡΤ1) και Προμηθέας Πάτρας – Ολυμπιακός (20.30, ΕΡΤ2) είναι τα δύο σημερινά παιχνίδια στα οποία αν νικήσουν οι φιλοξενούμενοι οι τελικοί Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού θα αρχίσουν την Κυριακή. Οι Αιώνιοι προηγούνται με 2-0 νίκες, έχοντας όμως εντελώς διαφορετική εικόνα στον δρόμο προς τον τελικό.

Οι πρωταθλητές με πλουραλισμό στην επίθεση, εξαιρετική άμυνα και ρυθμό έκαναν περίπατο και στα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ (92-79 και 84-67) και θέλουν να τελειώνουν την πρόκριση απόψε στη Θεσσαλονίκη με σοβαρότερο πρόβλημα το ψυχολογικό σοκ του Νικ Καλάθη από το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη (χωρίς δική του ευθύνη) το βράδυ της Κυριακής, όπου ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Η υπερταχεία… σέρνεται

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεκίνησε σαν ιαπωνική υπερταχεία τη σειρά των αγώνων του με τον Προμηθέα (108-71) αλλά τη συνέχισε σαν… χαλασμένος οδοντωτός των Καλαβρύτων, «κλέβοντας» τη δεύτερη νίκη (89-88) περισσότερο με την εμπειρία των παικτών του και το ένστικτο (κλέψιμο Βασίλη Σπανούλη και τρίποντο Παπανικολάου), αποφεύγοντας την πρώτη ήττα στο ΣΕΦ σε ελληνικό πρωτάθλημα –πλην Παναθηναϊκού –από το 2007 και τον Πανιώνιο.

«Είμαι σκασμένος γιατί χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι» είπε σαφώς πικραμένος ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Μάκης Γιατράς, που είδε τους παίκτες του να κλαίνε για αυτή την ιστορική ευκαιρία.

Μια ομάδα που σφύζει από υγεία, την ώρα που ο Ολυμπιακός «νοσεί» σοβαρά –τουλάχιστον ένα δίμηνο –σε νοοτροπία και όχι μόνο.