Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων παιδιών, ενός κοριτσιού 14 ετών και ενός αγοριού 8 ετών, από τους ίδιους τους γονείς στη Λέρο.

Οι λεπτομέρειες των όσων συνέβαιναν πίσω από την κλειστή πόρτα, σε αυτό το σπίτι της φρίκης, σόκαραν ακόμα και τον υπαστυνόμο υποδιοικητή του Α.Τ. Λέρου, που κατάφερε να φτάσει στη λύση της υπόθεσης, αποκαλύπτοντας όσα έχουν υποστεί το 14χρονο κορίτσι και ο 8χρονος αδερφός για τόσα χρόνια.
Οπως χαρακτηριστικά είπαν στους αστυνομικούς οι γονείς – τέρατα: «Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν».

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, θύματα κακοποίησης και βάναυσου ξυλοδαρμού είχαν πέσει και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, 25 και 20 ετών.
 Μάλιστα αίσθηση προκαλεί ότι όλη η γειτονιά γνώριζε, όμως σιωπούσε.

Το έγκλημα ξεσκεπάστηκε όταν το 14χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού με ακατάσχετη αιμορραγία και μετά από εξέταση, Παιδίατρος και Γυναικολόγος ανακάλυψαν ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

Το κορίτσι, σε κατάσταση σοκ περιέγραψε σε ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό τη φρίκη που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια.

Ολοι γνώριζαν

To συγκλονιστικό είναι ότι σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, η υπόθεση ήταν γνωστή από πέρυσι. Όπως αποκαλύπτεται από ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η οργάνωση, υπήρξαν φωνές από Λέρο που σήκωσαν το τηλέφωνο και μίλησαν για την κόλαση επί γης που ζούσαν τα παιδιά στα χέρια των ανθρώπων που τα γέννησαν, ήδη από τον περασμένο Μάιο: Τότε έγινε η πρώτη καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού, ακολούθησε δεύτερη πέρσι τον Ιούλιο- τότε, μάλιστα, τα δύο παιδιά νοσηλεύονταν με εισαγγελική εντολή, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες. 

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η 14χρονη σήμερα κόρη της οικογένειας, είχε φιλοξενηθεί σε κάποιο από τα σπίτια του οργανισμού. Αφού σημειώνεται ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο, το Χαμόγελο αναφέρει, αυτολεξί:

-Τον Μάιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

-Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά.

Αφού αποκαλύπτει, λοιπόν, ότι το περιβάλλον των άγρια κακοποιημένων παιδιών είχε μιλήσει και είχε ζητήσει για λογαριασμό τους βοήθεια, χωρίς, ωστόσο, να την λάβουν, το Χαμόγελο ενημερώνει ότι «αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να ερευνήσουν την κάθε υπόθεση».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με έκκληση προς τους πολίτες να σπάσουν τη σιωπή τους, ακόμη κι αν υποψιάζονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει. Ωστόσο, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση, αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να σωθεί ένα παιδί. Αυτό που πρέπει να αποσαφηνισθεί τώρα είναι γιατί, αν και όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν, εντούτοις τα παιδιά δεν προστατεύθηκαν και επιπλέον θα πρέπει να διαπιστωθεί ποιοι κώφευσαν και έχουν ευθύνες για την παράταση του μαρτυρίου των παιδιών.

Ο πατέρας ομολόγησε

Στην ανάκριση των δύο γονέων, ο πατέρας «έσπασε» και παραδέχτηκε τις κτηνώδεις πράξεις που έκαναν εκείνος και η σύζυγος τους εις βάρος των παιδιών τους.

Οι λεπτομέρειες έδειξαν να σοκάρουν ακόμα και τους έμπειρους αξιωματικούς, που τους έπαιρναν τις καταθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά πέραν τις σεξουαλικής κακοποίησης, έπεφταν πολύ συχνά και θύματα ξυλοδαρμού από τον πατέρα, ο οποίος ήταν μόνιμα μεθυσμένος, γεγονός για το οποίο είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.

Τα δύο ανήλικα θα αναλάβει η θεία τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι κάθεται σε έναν καναπέ και δεν μπορεί να μιλήσει.