O τίτλος του πρωταθλητή έμεινε απωθημένο τελικά για τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι αυτό το μόνο ζητούμενο ενόψει της νέας σεζόν για τον κυπελλούχο Ελλάδος. Ο τρόπος που χάθηκε ο σπουδαιότερος τίτλος της χρονιάς είναι αυτό που θα πρέπει να γίνει μάθημα για το μέλλον, καθώς, ας είμαστε ειλικρινείς, οι λανθασμένες κινήσεις από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ έδωσαν το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να μην αρχίσει τον αγώνα στην Τούμπα και στην ΑΕΚ να μην τον τελειώσει…

Τόσο αυτός που πέταξε την ταινία ταμειακής μηχανής που τραυμάτισε τον Οσκαρ Γκαρσία όσο και ο Ιβάν Σαββίδης που έφερε όπλο δεν είχαν κανέναν λόγο να βρίσκονται ο πρώτος σε περίοπτη θέση στην εξέδρα της Τούμπας και ο δεύτερος στο χορτάρι αυτής. Ακόμα και ο Λούμπος Μίχελ, με τέτοια διαιτητική εμπειρία στο ανώτερο επίπεδο, δεν δικαιολογείται να την πέφτει στον Κομίνη (απίθανο να το έκανε ποτέ σε κάποιον άλλον ρέφερι, για παράδειγμα στον Μπορμπαλάν) με τέτοιες εκφράσεις.

Δεν προκάλεσε έκπληξη η χθεσινή είδηση ότι οι δύο άνδρες, τόσο ο Ιβάν Σαββίδης όσο και ο Λούμπος Μίχελ, παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Αυτό ήταν αναμενόμενο, αυτό που δεν περίμενε κάποιος ήταν η αρχική αντίδραση να μη φτάσει σε αυτό τον βαθμό ώστε να ακυρώσει την εξαιρετική (αλήθεια) προσπάθεια ποδοσφαιριστών και προπονητή, που στο γήπεδο είχαν σημειώσει μεγάλα ρεκόρ και επιτεύγματα (σε νίκες, γκολ, άμυνες κ.λπ.). Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εντός χορταριού ήταν άψογος, εκτός αυτού το παράκανε, ξεπερνώντας τα όρια, ιδιαίτερα όταν ανακάτεψε στα λεγόμενά του (στο εξωτερικό βέβαια οι συγκεκριμένες δηλώσεις) μέχρι και τη ναζιστική Γερμανία!

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο Λούμπος Μίχελ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στα ανώτατα επίπεδα της πυραμίδας του ΠΑΟΚ και πρέπει πρώτοι να δίνουν το (καλό) παράδειγμα χωρίς να προσβάλλουν ή να πληγώνουν με τη συμπεριφορά τους τον σύλλογο που αγαπούν και υπηρετούν. Οχι τίποτε άλλο, όμως, έτσι έμεινε μια γλυκόπικρη γεύση στα χείλη παικτών και προπονητή, ιδιαίτερα 2-3 μέρες μετά τον θρίαμβό τους στο Κύπελλο, βλέποντας ότι θα μπορούσαν να είχαν κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή.