Η απόφαση της ΑΕΚ να κρατήσει στο δυναμικό της τον Μάρκο Λιβάγια δεν ήρθε ξαφνικά. Στην Ενωση πίστεψαν από την πρώτη στιγμή στον κροάτη φορ και αυτός ήταν και ο λόγος που επέμειναν πέρυσι το καλοκαίρι να οριστεί οψιόν για την αγορά του. Ακόμα και το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα ο Λιβάγια είχε την απόλυτη στήριξη προπονητικού τιμ και διοίκησης, αφού όλοι ήταν σίγουροι για όσα θα μπορούσε να προσφέρει.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν απόλυτα στην πορεία, αφού από τη στιγμή που ο Λιβάγια βρήκε τα πατήματά του εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί για την ΑΕΚ. Κάνοντας τη διαφορά στο γήπεδο για την Ενωση με τα γκολ, τις ασίστ του και τις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του.

Παράλληλα, ο 25χρονος στράικερ αποδείχθηκε υπόδειγμα επαγγελματία, απασχολώντας μας μονάχα με τα αγωνιστικά κατορθώματά του και τίποτα λιγότερο. Κάπως έτσι η ΑΕΚ αποφάσισε να κάνει δικό της τον Λιβάγια, καταβάλλοντας στη Λας Πάλμας το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που μόνο για τη χρονιά που έρχεται ο κροάτης φορ θα εισπράξει καθαρά περισσότερες από 700.000 ευρώ. Αποτελώντας έτσι τη μεγαλύτερη επένδυση της ΑΕΚ στη νέα εποχή.

Η πρώτη κουβέντα

Οπως προαναφέραμε, η απόφαση για την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του Λιβάγια δεν ήρθε τώρα για την ΑΕΚ. Περίπου στα μέσα της σεζόν και αφού ήδη ο 25χρονος άσος είχε δείξει τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο, η διοίκηση της Ενωσης έκανε μια πρώτη κουβέντα μαζί του, διερευνώντας σε πρώτη φάση τις προθέσεις του Λιβάγια για το μέλλον του.

Εκεί ξεκαθαρίστηκε από τη μεριά του κροάτη στράικερ ότι έχει προσαρμοστεί απόλυτα στην ΑΕΚ και στη χώρα μας και θα ήθελε να συνεχίσει εδώ. Πάντα στο ενδεχόμενο που υπήρχε αντίστοιχη πρόθεση από την Ενωση. Επί της ουσίας, τότε ήταν που το θέμα της παραμονής του Λιβάγια στην ομάδα μπήκε σε ράγες. Τα υπόλοιπα είναι μια μάλλον φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Τεράστια μεταπωλητική αξία

Πέρα από μια κίνηση ουσίας, που αφορά το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, η απόκτηση του Λιβάγια αποτελεί για την ΑΕΚ και μια μεγάλη επένδυση. Στην Ενωση εκτιμούν ότι σύντομα μπορεί να αποδώσει καρπούς, αποφέροντας στην ομάδα πολύ περισσότερα από το 1,8 εκατ. που χρειάστηκε για να γίνει δικός της.

Ο Λιβάγια θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι στην Ευρώπη με τη φανέλα της ΑΕΚ, η οποία θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι ένα στοιχείο που αυτόματα κεντρίζει το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης, που είναι πιθανό να βάλουν στο στόχαστρο τον Λιβάγια. Για τον παίκτη, η ΑΕΚ θα είναι διατεθειμένη να μπει σε διαδικασία συζητήσεων με ένα ποσό αρκετά υψηλό. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ασφάλεια, όμως θα είναι σίγουρα άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ερωτευμένος με την Αθήνα

Σημαντικό ρόλο πάντως στην ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής έπαιξε και η επιθυμία του παίκτη, που από την πρώτη στιγμή δηλώνει ερωτευμένος με την Ελλάδα, απολαμβάνοντας τις στιγμές στη χώρα μας με τη σύζυγο και την κόρη του. Γι’ αυτό και δεν θα ήταν υπερβολικό να αναφέρουμε ότι η αγωνία του Λιβάγια για να οριστικοποιηθεί η παραμονή του στην Ελλάδα ήταν ίσως μεγαλύτερη και από εκείνη των φίλων της Ενωσης, που έχουν λατρέψει τον κροάτη φορ και τον έχουν κάνει να αισθάνεται σαν στο σπίτι του.