Τις ευθείες απειλές εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων συνεχίζει ο Ρουβίκωνας από τα social media, μέσω των οποίων δείχνει τώρα και την επιθυμία της αναρχικής ομάδας να ενισχυθεί με νέο αίμα. «Ο,τι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη θα του το πούμε από κοντά και σύντομα» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα, που έχει προχωρήσει σε άλλες δύο παρόμοιες αναρτήσεις μόλις το τελευταίο δεκαήμερο: «Τώρα ξεκινά ο εφιάλτης για τη δημοτική Αρχή. Τα υπόλοιπα επί του πεδίου» έγραψε για τον δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο (είχε προχωρήσει σε μήνυση κατά των εισβολέων στο δημαρχείο του νησιού) και «ασκήθηκε έφεση, θα δικαστούν οι σύντροφοί μας ξανά. Το μήνυμα ελήφθη και θα απαντηθεί» ανάρτησε τρεις ώρες πριν από την επίθεση στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της οδού Πανεπιστημίου στις 21 Μαΐου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μπήκε ευθέως στο στόχαστρο του Ρουβίκωνα μετά τη δήλωσή του με αφορμή την τελευταία εισβολή των δεκάδων κρανοφόρων στο ΣτΕ: «Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει». Και η απάντηση ήρθε με απειλές και ύβρεις: «Ο Μητσοτάκης έβγαλε… τηλεοπτικό διάγγελμα για μας. Το ακροδεξιό-νεοφιλελεύθερο υβρίδιο της ΝΔ στα καλύτερά του (…)». Το ίδιο πρόσωπο, εξάλλου, πανηγυρίζοντας ότι «το ισόγειο του Συμβουλίου της Επικρατείας ισοπεδώθηκε», αφιέρωσε μια ανάρτηση και στους δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας: «Νομίζετε ότι οι συλλήψεις οι διώξεις και ενδεχομένως και οι φυλακίσεις θα μας σταματήσουν; Αυταπατάστε κύριοι».

Επιπλέον όμως μέσω του Facebook, όπου οι απειλητικές αναρτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, έγινε γνωστή και η θέληση για ενίσχυση της ομάδας με νέα μέλη. «Οργανωθείτε στον Ρουβίκωνα» είναι ο τίτλος του καλέσματος από ηγετικά μέλη σε κατειλημμένο κτίριο (ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ) στην περιοχή των Εξαρχείων: «Για επαφή με την ομάδα κάθε Δευτέρα 18.00-20.00 στο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων Αραχώβης και Θεμιστοκλέους».

Στην καταδρομική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας την ώρα που διεξαγόταν η διάσκεψη (κεκλεισμένων των θυρών) της Ολομέλειας για τη συνταγματικότητα ή μη διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου, ο Ρουβίκωνας δεν ήταν μόνος, καθώς όπως αποδείχθηκε τα μέλη του συστρατεύθηκαν με εκείνα άλλων τριών αναρχικών συλλογικοτήτων για να σπάσουν τζάμια του κτιρίου και να πετάξουν μαύρες μπογιές: «Ειμαστε ικανοποιημένοι που με τις μικρές μας δυνάμεις γίναμε έστω και για μια στιγμή η φωνή των γερόντων. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα…».