Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές που κατασχέθηκαν στο σπίτι και στο ιατρείο της 44χρονης γιατρού του Λαϊκού Νοσοκομείου, η οποία συνελήφθη χθες το πρωί έπειτα από ένταλμα της ανακρίτριας για εμπλοκή στο κύκλωμα υπεξαίρεσης και διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων.

Με τη σύλληψη της 44χρονης στο σπίτι της στο Παγκράτι λύθηκε ταυτόχρονα και το δήθεν μυστήριο της εξαφάνισής της. Λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει σημαδέψει τον χώρο της υγείας, η 44χρονη παθολόγος φρόντισε να εξαφανιστεί μαζί με τον σύζυγό της. Την «εξαφάνιση» είχε δηλώσει επισήμως στις 10 Μαΐου η μητέρα της στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου.

Η 44χρονη, η οποία υπηρετούσε ως πανεπιστημιακή υπότροφος στο ΕΣΥ και συνεργαζόταν από το 2013 με την Ογκολογική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου, την Τρίτη 8 Μαΐου δεν πήγε στο νοσοκομείο και από τότε χάθηκαν τα ίχνη της.

Εκείνες τις ημέρες στο νοσοκομείο διεξαγόταν εσωτερική έρευνα και είχαν αποκαλυφθεί πλαστές συνταγογραφήσεις. Κατά την εξέλιξη των ερευνών ήρθαν στο φως, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 60 εικονικές συνταγογραφήσεις αντικαρκινικών φαρμάκων. Οι πλαστές συνταγογραφήσεις κάλυπταν έναν μεγάλο αριθμό φαρμάκων, καθώς, όπως φαίνεται, σε κάθε συνταγή αναγράφονταν περισσότερα φάρμακα. Το κλειδί για τις παράνομες συνταγογραφήσεις φαίνεται ότι ήταν οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν οι ογκολόγοι.

Η 44χρονη, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Αρχές, λόγω της θέσης της είχε τη δυνατότητα πρόσβασης στους κωδικούς δύο ογκολόγων. Κωδικούς που στη συνέχεια χρησιμοποιούσε για τις πλαστές συνταγογραφήσεις. Συγκεκριμένα, από την εσωτερική έρευνα ξεκαθαρίστηκε ότι είχαν συνταγογραφηθεί φάρμακα τα οποία ουδέποτε είχαν χορηγήσει οι συγκεκριμένοι γιατροί σε ασθενείς. Ολα τα επιπλέον στοιχεία παραδόθηκαν στις ανακριτικές Αρχές και χθες άναψε το πράσινο φως για τη σύλληψη της γιατρού και για έρευνες στο σπίτι της στο Παγκράτι, στο ιατρείο της στο κέντρο της Αθήνας και σε ένα εξοχικό σπίτι στη Βαρυμπόμπη. Συγχρόνως, οι αποκαλύψεις για το απόστημα της μαφίας των φαρμάκων που για χρόνια δρούσε ανενόχλητα και λεηλατούσε νοσοκομεία δεν έχουν τέλος. Η μαφία θησαύριζε χτυπώντας τον πιο ευαίσθητο τομέα, στερώντας πανάκριβα και ζωτικής σημασίας φάρμακα από καρκινοπαθείς. Ενα κύκλωμα – μαμούθ που είχε αναπτύξει πολυεπίπεδη δράση. Σε χώρους αποθήκευσης στην Πεύκη και στην Κηφισιά είχαν βρεθεί μεγάλες ποσότητες αναβολικών, καθώς και πολύτιμοι λίθοι. Τα κέρδη της μαφίας ήταν τεράστια από τη διοχέτευση των κλεμμένων φαρμάκων σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου πωλούνται στο πενταπλάσιο.

Στη δικογραφία προστίθενται συνεχώς νέες σελίδες, ο κύκλος των εμπλεκομένων διευρύνεται, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα δραματικά κενά στα συστήματα ασφαλείας και ελέγχου. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.