Οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την μεταβίβαση αυτοκινήτου είναι τα ΚΕΠ αλλά και οι κατά τόπους υπηρεσίες Μεταφορών, όπου και έχει εκδοθεί η άδεια του ΙΧ. Σαφώς, μπορείτε να ορίσετε μια σχολή οδηγών που με μια απλή εξουσιοδότηση μπορούν να αναλάβουν την μεταβίβαση του αυτοκινήτου και οι οποίοι θα σας απαλλάξουν από τις χρονοβόρες σε αρκετές περιπτώσεις – πχ όταν εμπλέκεται και αποδοχή κληρονομιάς για το αυτοκίνητου που θέλετε να πουλήσετε – διαδικασίες. Επίσης, σε περίπτωση που μεταβείτε στα ΚΕΠ, θα πρέπει να βρίσκετε και ο αγοραστής του ΙΧ σας, ώστε να συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Τα τέλη μεταβίβασης του αυτοκινήτου σας τα επιβαρύνεται ο αγοραστής. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 1 έως και 2 εβδομάδες, εξαρτάται από το φόρτο εργασίας της υπηρεσίας Μεταφορών στην οποία υπάγεται το όχημα.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

Η άδεια κυκλοφορίας, η κυριότητα – πράξη εξόφλησης του ΙΧ – εφόσον χρωστούσαμε το αυτοκίνητο και πλέον δεν υπάρχει κάποια οφειλή σε τράπεζα, ένα αντίγραφο από το ΚΤΕΟ, βεβαίωση για την μη οφειλή τελών κυκλοφορίας από την αρμόδια ΔΟΥ και παραστατικό τράπεζας για την καταβολή του τέλους μεταβίβασης αυτοκινήτου οχήματος και φωτοαντίγραφα ταυτότητας.

Πόσο κοστίζει η μεταβίβαση του αυτοκινήτου

Το ακριβές ποσό για τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου εξαρτάται από τα κυβικά εκατοστά του προς μεταβίβαση οχήματος και κυμαίνεται από 60 έως και 205 ευρώ. Για παράδειγμα, ένα μοντέλο 1.400 κ.εκ. έχει τέλη μεταβίβασης 90 ευρώ, ενώ άνω των 1.600 κ.εκ. το κόστος είναι στα 120 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από